Найпопулярніші студії, що розробляють ігри для PS5


Опубліковано 15 Вересень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Найпопулярніші студії, що розробляють ігри для PS5


Найпопулярніші студії, що розробляють ігри для PS5

Photo: gamebuy.com.ua


Одна з головних причин, чому багато геймерів роблять вибір на користь PS5, пов'язана з ексклюзивами цієї консолі, розробкою яких займаються різні студії.


Які ж із них зарекомендували себе найкраще й стали найпопулярнішими?


Головні переваги Sony PlayStation 5

 

Перш ніж ознайомитись із найпопулярнішими студіями PS5, пропонуємо розглянути головні переваги цієї консолі. Мова йде про:

 

  • Високий рівень потужності. Основа консолі – восьмиядерний процесор останнього покоління. Завдяки йому технологія рендерингу запускається максимально. Тіні та світло опрацьовані дуже якісно, ​​за рахунок чого створюється реалістичне враження.
  • Твердотільний накопичувач. Сьогодні це найкращий пристрій для швидкої обробки інформації. Це дуже важливо для об'ємних ігор, які потребують солідних системних ресурсів.
  • Простий і зручний інтерфейс. У ньому зможе розібратися навіть новачок – кожна кнопка на своєму місці.
  • Можливість одночасного запуску ігор – система при цьому не перевантажуватиметься.

 

Саме час поговорити про студії, які випускають найкращі ексклюзиви для PS5.


Список популярних студій, що випускають ігри для PS5


ivSUsVKP1kUopfRT72JfNgpIo3F5xHf6b_nvkEhRdHpuxGAnY83Gyd6l3uMlv-QjmBBBzBdeVAizl1EeGHvufdBK1wfWOhTxIqs_PGNMEHrlK0fMmsx1igV_C1DRowJU8Jsbk2nq4soem-TglcMfH0yHesGxd7-YKEZxa0jmKAkuBEyK6EnSPgx5kQ

Photo: gamebuy.com.ua

 

Naughty Dog співпрацює з Sony вже понад 20 років – усі ці роки компанія займається розробкою проєктів для Playstation. Вона відома насамперед такими хітами як Uncharted та The Last of Us. На останні частини цих ігор було виділено величезний бюджет і вони повністю виправдали очікування геймерів. За словами інсайдерів, зараз компанія працює над науково-фантастичною грою від першої особи.

 

Bend Studio стала відомою після того, як випустила ексклюзив Syphon Filter. Потім студія займалася портативними проєктами. Нові промені слави вона здобула у 2019 році, коли світ побачив Days Gone. Гра добре продалася, але отримала неоднозначні оцінки від критиків, тому розробники відмовилися від другої частини та зараз працюють над іншим ААА проєктом.

 

Guerrilla Games – студія з Нідерландів, відома насамперед серією Killzone та Horizon Zero Dawnю. Також компанія займалася наданням технічної підтримки студії Хідео Кодзими, коли вона створювала Death Stranding. На даний момент, найімовірніше, студія працює на мультиплеєрній грою – ця інформація з'явилася в новинах після інформації про вакансії на сайті Guerrilla Games.

 

Insomniac Game - одна з найактивніших студій, яка славиться франшизами Ratchet & Clank, Marvel's Spider-Man. Ці проєкти були високо оцінені критиками та отримали позитивні відгуки від геймерів. На даний момент студія створює нову частину Marvel's Spider-Man, яка має вийти у 2023 році.

 

Santa Monica Studio – справжній флагман PlayStation Studios. Саме ця студія створила серію God of War, всі ігри якої є неймовірно затребуваними та популярними. Наразі компанія готується до релізу God of War Ragnarok. Гра має вийти у листопаді 2022 року.

 

Всі вищеописані студії відомі в першу чергу своїми якісними ексклюзивними іграми, завдяки яким Sony PlayStation складає величезну конкуренцію Microsoft Xbox і зараз займає топові позиції з продажу консолей.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук