Як вибрати зимове взуття дитині?


Опубліковано 27 Листопад 2023 о 13:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Як вибрати зимове взуття дитині?


Як вибрати зимове взуття дитині?

Photo: olvi.ua


Зима вже зовсім близько та у батьків постає серйозне питання – як вибрати взуття для дитини на зиму? Сьогодні можна знайти моделі різних форм, фасонів і кольорів. Але звертати увагу треба на інші характеристики зимових чобітків та черевиків для дівчаток і хлопчиків. Розказуємо, як вибрати дитині зимове взуття.


Ортопедичне зимове взуття для дітей: переваги


Зимове взуття для дітей перш за все повинно бути ортопедичним. Чому? Тому що воно спеціально розроблене для підтримки здоров'я і правильного розвитку дитячих ніг. Ось його переваги:

  • ребриста м'яка та еластична підошва зі стійким каблуком висотою 1-2 см. Для умов ожеледиці треба обирати моделі з асиметричним протектором, для морозів – товсту підошву;
  • якісні матеріали. Яке зимове взуття краще для дитини? Авжеж, з натуральної шкіри. Але зараз виготовляють класні ортопедичні моделі зі шкірозамінника або нубуку. Утеплювачем може виступати хутро або овчина;
  • надійна система фіксації. Це можуть бути липучки, блискавка або шнурівка;
  • широкий округлий носок та жорсткий задник з м'якою внутрішньою обробкою;
  • моделі різної висоти. Низькі – для безсніжної пори, високі, до середини литки, – для сніжної погоди.


Взуття з переліченими перевагами можна вибрати в інтернет-каталозі Olvi.


Авжеж перед тим, як купувати зимове ортопедичне взуття для дітей, проконсультуйтесь в ортопеда. Він підкаже, як правильно вибрати зимове взуття дитині, та допоможе визначити, на які моделі треба звернути увагу.


Як вибрати розмір зимового взуття дитині?


Отже, ви вибрали пару. Тепер настає найважливіший момент – як вибрати дитяче зимове взуття за розміром. Якщо це зробити неправильно, то це може викликати дискомфорт, створити проблеми з ходьбою та негативно впливати на розвиток стопи. Тому що ортопедичні властивості будуть розраховані на ногу іншої довжини та повноти.

Ось простий спосіб, як вибрати зимове взуття для дитини за розміром:

  • покладіть білий аркуш паперу А4 на підлогу;
  • попросіть дитину стати на лист однією ногою;
  • візьміть олівець або фломастер, тримаючи його перпендикулярно до листа, обведіть стопу;
  • виміряйте відстані між найдальшими точками стопи, виберіть більше значення з двох відстаней;
  • порівняйте результат з розмірною сіткою взуття.

Вимірювати стопу найкраще увечері. Також при виборі взуття треба враховувати об'єм стопи дитини. Якщо не знаєте, як виміряти повноту ноги, можете проконсультуватися у дитячого ортопеда або менеджерів Olvi.



Photo: olvi.ua


Чи варто залишати запас на зимове взуття?


Авжеж варто. Це необхідно робити бо, по-перше, між ногою та краєм взуття повинна залишатися відстань, по-друге, взимку діти носять товсті теплі шкарпетки. З яким запасом брати дитині взуття на зиму? Додайте до довжини стопи з попереднього пункту 1-1.5 см.

Ніколи не купуйте зимове взуття наперед. Бо дитячі ніжки можуть рости ривками та до зими пара може бути замалою. Крім того, через індивідуальні особливості розвитку опорно-рухового апарату дитині буде потрібно, наприклад, носити взуття при вальгусній деформації стопи. Така модель дозволить скорегувати патологію, але детальніше про процес лікування розкаже тільки дитячий ортопед.

За матеріалами: https://olvi.ua/ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук