ROSHEN Фонтан (Вінницький фонтан) - єдиний в Україні !!


Опубліковано 10 Березень 2017 о 00:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  ROSHEN Фонтан (Вінницький фонтан) - єдиний в Україні !!


ROSHEN Фонтан  (Вінницький фонтан) - єдиний в Україні !!

ROSHEN Фонтан  (Вінницький фонтан) - єдиний в Україні і найбільший в Європі плаваючий фонтан, побудований в руслі річки Південний Буг у Вінниці біля острова Фестивальний (Кемпа).

22 квітня 2017 року відбудеться відкриття сезону Вінницького плаваючого фонтану.


4 вересня 2011 в присутності десятків тисяч людей на набережній р. Південний Буг у Вінниці відбулося святкове відкриття унікального світломузичного фонтану ROSHEN. Це дивовижний витвір інженерного мистецтва - подарунок Кондитерської Корпорації Roshen місту Вінниці та всій Україні.


ROSHEN Фонтан  у Вінниці - це злітаючі вгору під музику потужні струмені води у супроводі світлових та лазерних ефектів, а також відео-проекції на величезному водному екрані.

За сукупністю характеристик вінницький фонтан ROSHEN найбільший в Європі, і за оцінками експертів входить в десятку кращих і видовищних фонтанів світу. Висота центрального струменя досягає 65-70 м, розмір водного проекційного екрану - приблизно 16 м у висоту і 45 метрів в ширину, фронтальний розліт води - 140 метрів.

Більшість фонтанних систем монтується в штучних басейнах з системами очистки води, унікальність проекту Roshen полягає в тому, що фонтан використовує воду «живої» ріки. Для вінницького фонтанного шоу використані суперпотужні світлодіодні ліхтарі, які дозволяють робити дуже яскраве і видовищне підсвічування, досягаючи різних ефектів. На відміну від більшості фонтанів Україні, у фонтана ROSHEN є рухливі елементи, які обертаються навколо своєї осі, за рахунок чого динамічно змінюється кут нахилу струменів води. Звукова потужність аудіосистеми - 3840 Вт
Ще одна унікальна особливість фонтана - в "зимуючій технології", завдяки якій в зимовий період конструкція фонтана занурюється під лід, на дно річки Південний Буг.

Фонтан - частина комплексного проекту з реконструкції набережної річки Південний Буг біля Вінницької Кондитерської фабрики Roshen. В рамках проекту була укріплена берегова лінія довжиною 700 м, зроблена пішохідна зона і зона відпочинку, встановлена ​​система вуличного освітлення, амфітеатр для перегляду фонтанного шоу. Для установки фонтану були проведені роботи з розчищення русла річки Південний Буг в обсязі 28000 куб. м. грунту. В історії України це перший соціально-культурний проект такого масштабу, який був реалізований за гроші приватної компанії.


Тепер Вінничани і туристи зможуть насолоджуватись світломузичним шоу щодня.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук