Тато в декреті, або як виникають стартапи. Реальна історія нереального тата!


Опубліковано 19 Квітень 2017 о 16:27

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Тато в декреті, або як виникають стартапи. Реальна історія нереального тата!


Тато в декреті, або як виникають стартапи. Реальна історія нереального тата!

Зміна підгузків, годування малюка, купання і перевдягання, турбота, навчання і нескінченна тривога, переживання за здоров'я і дозвілля своєї найулюбленішої дитини - звичайний день тата в декреті! Звучить "крейзі"? Не вкладається в голові, правда? Який же тато піде на таку "авантюру", залишить на час роботу та займеться повноцінним вихованням свого чада? Хм... Питання століття))

Зміна підгузків, годування малюка, купання і перевдягання, турбота, навчання і нескінченна тривога, переживання за здоров'я і дозвілля своєї найулюбленішої дитини - звичайний день тата в декреті! Звучить "крейзі"? Не вкладається в голові, правда? Який же тато піде на таку "авантюру", залишить на час роботу та займеться повноцінним вихованням свого чада? Хм... Питання століття))

А ми знайшли такого тата і, уявляєте, він у захваті від того, як перевернулося його життя після народження першого сина!

Неймовірно, але у Швеції і мамі, і татові дають по 240 днів декрету! Сучасний світ, що тут сказати.

Швеція - країна з надзвичайно гарними містами, веселими традиціями і своєрідною культурою. Підхід до виховання дитини тут теж своєрідний. За законодавством і мама, і тато повинні взяти декретну відпустку в різний час, провести її з користю для себе і свого малюка. Круто, правда?

Ось саме так свого часу пішов у декретну відпустку Сергій - засновник інтернет проекту для активних батьків України - "Діти в місті" або "Дети в городе", веселий активний і просто мега неординарний тато!

Він як зараз пам'ятає кожну хвилинку, та що вже там, кожну секунду цього знаменного дня - це був день, коли свідомість перевернулося, день, коли все зупинилося, перестало існувати, залишився тільки маленький світ тата і його малюка!

Записка від мами - це як правила дорожнього руху: ти наче все вивчив, знаєш, що робити і як зманеврувати, але однозначно десь напортачиш...

Перший день декретної відпустки почався з отримання важливого супер листа від дружини. Це був скрупульозно сформований графік дня молодого тата, перелік того, що потрібно зробити, як вести себе, коли можна сісти і як потрапляти ложкою до рота дитини (жарт). І, погодьтеся, кожна мама, дружина створила б такий Маніфест. Розписала похвилинно, що робити, та зі стурбованим виглядом пішла б на роботу))

Але наш тато не розгубився і зробив все так, як "велів лист". Ось малюк поїв, ось прийшов час змінити підгузок, ех, а тут ціла наука - розділ з безліччю підпунктів! Головне - все робити по порядку, не порушувати "закон", влада нині непередбачувана...

Посмішка, завзятий сміх малюка і радісна поведінка говорили про те, що татусь на правильному шляху!)) Найяскравішою подією дня став момент, коли Марк заснув... І не просто заснув, а в потрібний час закрив очі і відправився на прогулянку разом зі своїм героєм - татом. Знаєте, це було досягнення! В одну мить захопила хвиля почуттів та емоцій: гордість, внутрішня сила, впевненість і самовдоволення! Тато крутий, тато такий же крутий, як і мама! Тато впорався! Фух...

І так день за днем, памперс за памперсом, ті самі проблеми, нові радісні моменти, щасливі події, маленькі перемоги і поразки... Наш тато першим побачив досягнення свого первістка, спостерігав, як формується особистість і характер. Це було круто! Усвідомлення того, що ти нічим не гірший за маму, ти навіть кращий, адже тільки тато знає, як спілкуватися з сином і яким чоловіком він повинен бути...

Все б нічого, от тільки в один момент наш бравий солдат зловив себе на думці, що він перестав спілкуватися з людьми, не може красиво й лаконічно висловитися, адже єдина людина, з яким він спілкується - це маленький Марк! А спілкування таке: "Сю-сю, тю-тю, пташка, гав-гав і т.д.". Погодьтеся, кожна мама в декретній відпустці ловила себе на думці, що вона повільно, але впевнено деградує, не бачить життя суспільства, не розвивається... І тоді вона починає шукати себе! Генерувати виховання дитини і власний особистісний ріст.

Ось так і наш тато. Почав активно шукати, куди піти з сином в Стокгольмі, що незвичайне показати малюкові, здивувати його, здивувати себе. З'явилося шалене бажання відвідати всі заходи свого міста, взяти участь у всіх майстер-класах і кожного дня повертатися з бурею емоцій додому! Коли, як не в декреті, можна насолодитися веселощами і на 240 днів знову стати дитиною? Це ж шанс забути про рутину, роботу, взяти за руку свого "маленького ніндзя" і вирушити до світу, де все тільки починається, де кожен день - це свято!

Пошуки привели нашого молодого і пустотливого тата до журналу "Barn i stan Stockholm" - це був друкований випуск всіх новин у світі маленьких дослідників, перелік дитячих заходів, яскравих подій, акцій і пропозицій для батьків Стокгольма.

Супер! Це те що треба! Відкрити журнал і гайда за списком подій!

Де тільки не побували наші герої, що тільки не спробували - неймовірний час! Напевно, тоді мама заздрила своїм хлопчакам, адже щовечора ці двоє захоплено розповідали історію про нові пригоди. Здавалося, що перед нею Мюнхгаузен і його новий друг - малюк, який повірив барону, для якого він - герой, кращий друг і наставник!

Коли ти в русі, коли кожен день відкриває для тебе щось нове, незвичайне, ти мимоволі починаєш розвиватися, з'являються оригінальні ідеї, думки, змінюється сприйняття світу і життя в цілому.

Саме в цей момент у нашого тата з'явилася геніальна ідея! Батько - активний приклад для свого сина - хотів першим бути в курсі всіх подій свого міста, не виходячи з дому вибрати відповідний захід і вирушати туди. З'явилася ідея підштовхнути журнал "Barn i stan Stockholm" до вдосконалення - створити інтернет ресурс для батьків столиці Швеції! Адже саме там можна зібрати всі-всі актуальні заходи свого міста, батьки з легкістю зможуть вибирати все, що завгодно їх душі, відповідно до віку дітей, району проживання і потреб!

Наш тато в декреті придумав круту ідею, яка полегшила б життя всім активним батькам - він створив презентацію-пропозицію, зателефонував до редакції журналу і домовився про зустріч. Так! Все дуже просто, немає нереальних речей, є виправдання!

Журнал із задоволенням запросив батька на зустріч, але наш тато був у декреті, мама на роботі, а бабусі в Україні... Що робити? А ось що: Марка під бік, памперси в сумку і вперед змінювати світ!

Там почалося найсмішніше... Малюк бігав, тато розповідав ідеї, бігав слідом за сином, міняв йому підгузки і без упину вибачався - все це було ох як ніяково... Але така неординарність, відкритість, щирість підкупили директорів і власників компанії. Вони затвердили створення проекту, надали всі можливості для втілення ідеї в життя, повністю довірилися молодому татові, і це стало першим проривом, першим стартапом тата і сина! Нереальна команда! Партнери, друзі, одним словом - сім'я!

Саме після довгих років успішної роботи інтернет ресурсу для активних батьків Швеції з'явився портал "Діти в місті". Інформаційний ресурс в різних містах України переслідує все ту ж мету: об'єднати сім'ї, витягнути дітей із гаджетів і показати, який прекрасний, веселий і незвичайний світ нас оточує!

“Діти в місті. Київ”, Харків, Львів, Одеса, Дніпро, Кривий Ріг, Вінниця, Рівне… Як же нас багато, як багато батьків і дітей в кожному куточку України! І для всіх знайдеться своя унікальна подія! Не потрібно вигадувати велосипед, варто просто сісти на нього, показати малюкові, як їздити, і разом мчати вперед, не зупинятися ніколи!!!

Сергій Белінський:
“Я всім татам раджу піти в декрет! Нехай не на 240 днів, а хоч би на 3 місяці! Це так зближує, змінює свідомість… Ви починаєте розуміти свою дитину, знаєте, як з нею спілкуватися, що вона любить, а що ні...
У мене вже двоє синів! І для них тато - герой, з татом весело, він найрозумніший))) Вони кажуть: “Мама спортивна, а тато розумний! Якщо тато не зміг, то ніхто не зможе… Це ж тато, ТАААТО!”))) В такі моменти розумієш, що ти крутий! Ти найкращий для дружини і для дітей! Вони люблять тебе і пишаються, що ти - це ти, у них є ТАТО…”






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук