Топ - 11 книг, які варто прочитати з дитиною


Опубліковано 16 Травень 2018 о 15:34

Блог Діти в місті Вінниця >  Топ - 11 книг, які варто прочитати з дитиною


Топ - 11 книг, які варто прочитати з дитиною

Якщо ви ще не знайомі з дівчинкою, яка рятувала книги, не знаєте, за що любити павучків та не маєте жодного уявлення хто такий Патлань — читайте нашу добірку найочікуваніших книжкових новинок Дитячого Форуму.

Photo: Pixabay


У Львові відбувся черговий «Форум видавців дитячої книги», у рамках якого було представлено нові, неймовірно чарівні та захопливі книжки. Якщо ви ще не знайомі з дівчинкою, яка рятувала книги, не знаєте, за що любити павучків та не маєте жодного уявлення хто такий Патлань — читайте нашу добірку найочікуваніших книжкових новинок Дитячого Форуму.


«Сова, яка хотіла стати жайворонком»


 

Авторка: Галина Вдовиченко

Ілюстраторка: Христина Лукащук

Видавництво: «Чорні вівці»


Заплющіть очі та уявіть, що сови полюють вдень, а жайворонки співають уночі. Що станеться зі світом, якщо відбудеться такий експеримент? Книга розповідає історію двох друзів    — сови та жайворонка, які живуть своїм життям, часом навіть не усвідомлюючи його переваги. Чи стануть на заваді дружбі протилежні звички — спати довго та прокидатися рано?





«Мій дідусь став привидом»


  



 Автор: Кім Фупц Окенсон 

Ілюстраторка: Єва Еріксон 

Видавництво: «Чорні вівці»


Одна із найболючіших тем — смерть близької та рідної людини. Як пояснити дитині, чому дідуся більше немає? Щоб не травмувати дитячу психіку, автори знаходять найкраще  пояснення — дідусь став привидом. Адже з цим легше змиритися, та й з привидом завжди можна поговорити і порадитися. Книга дасть відповіді на найважчі дитячі питання та  допоможе прийняти втрату.





«Мандрівки з Чарівним Атласом»

 


Авторка: Надійка Гербіш

Ілюстраторка: Бондар Богдана

Видавництво: «Видавництво Старого Лева»


Друга книжка з трилогії розповість про захопливу мандрівку Луки та Терезки. Чарівний Атлас переносить дітей у передмістя Лондону — Грінвіч. З ким потоваришують діти та які чудернацькі пригоди чекають на них цього разу?



«Дівчинка, яка рятувала книжки»


 

Автор: Гаґеруп Клаус

Ілюстраторка: Айсато Лiза

Видавництво: «Видавництво Старого Лева»


Що ви зробите, якщо дізнаєтесь, що книги, які ніхто не читає, безслідно зникають? Дівчинка на ім’я Анна, якій відкрилася ця страшна таємниця, намагається врятувати книжки та героїв, які встигли стати їй друзями. Чи зуміє Анна знайти спосіб, як цьому зарадити?








«Розкажу тобі, мамо, що роблять динозаври»


 

 


Авторка: Емілія Дзюбак

Ілюстраторка: Емілія Дзюбак

Видавництво: «Урбіно»


Разом зі своїм другом тарганом Патлань потрапляє у світ динозаврів, де знайомиться з ріохазавром, предком найбільших динозаврів, тератозавром, який загубив яйце, рослиноїдним диплодоком, плезіозаврами, що живуть у воді, тарбозавром, тобто родичем тиранозавра, пазурастим теризинозавром, літаючим археоптериксом і багатьма, багатьма іншими. Разом із Патланем дізнайтеся про вік нашої планети, хто такі динозаври і які тварини жили разом з ними.







«Ах, ця чудова Панама!»




Автор: Янош (Горст Еккерт)

Ілюстратор: Янош (Горст Еккерт)

Видавництво: «Урбіно»


Дивовижна історія про друзів — Ведмедика та Тигрика, які живуть у будиночку біля річки. Якось друзі знаходять загадковий ящик із надписом «Панама». А що може бути кращим за чарівну подорож у загадкову та невідому країну?










«Як полюбити павученя?»




Авторка: Діана Амфт

Ілюстраторка: Мартіна Матос

Видавництво: «Час майстрів»


Одного разу маленьке й допитливе павученя цікавиться у мами: “Чому люди не люблять павуків?” Але мама-павучиха не знає, і тому малюк вирушає в подорож, аби знайти відповіді на свої питання. Вирушайте у подорож разом із павучком, щоб дізнатися чому люди бояться павуків, побувати на павучиному дні народження та послухати цікаві розповіді про звірів далекої Африки.





«Коли Бог був кроликом»




Авторка: Сара Вінман

Видавництво: «Рідна мова»


Ця книга розповідає історію маленької дівчинки Елли та її кролика, на ім’я Бог. Це історія про дитинство та дорослішання, злети й падіння, і, звичайно ж, про любов та дружбу.















«Туконі — мешканець Лісу»





Авторка: Оксана Була

Ілюстраторка: Оксана Була

Видавництво: «Видавництво Старого Лева»


У лісі живуть туконі. У кожного з них свої справи: хтось дбає про ліс та його жителів, хтось стежить за порами року, а туконі Мандрівник вирушає на чаювання зі своїм другом.










«Монстри, що живуть у шафах»




Автор: Олег Чаклун

Ілюстратор: Олег Чаклун

Видавництво: «Фонтан казок»


Дитина ще досі боїться монстрів? Яскрава та чудернацька історія про монстриків із шафи, допоможе усміхнутися в очі своїм страхам, а можливо, навіть подружитися з ними.










«Війна і маленька Віра»




Авторка: Юлія Косівчук

Видавництво: «Букрек»


Казка розповідає про страшну і потворну Війну, що живиться дитячими іграшками та сміхом. Але їй є кому протистояти — маленька Віра намагається перемогти жаховисько. Історія сповнена оптимізму і віри у світле майбутнє. А додатковим подарунком для маленьких читачів стануть цікаві завдання.







Обираючи книжку для дитини, передусім враховуйте її вподобання та захоплення. Пам'ятайте, час, проведений удвох із вами за спільним читанням та обговоренням прочитаного назавжди відкладеться у пам’яті малечі теплими спогадами про щасливе дитинство.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук