Схованка для маленьких мрійників: найкращі ідеї дитячих будиночків


Опубліковано 22 Січень 2019 о 14:04

Блог Діти в місті Вінниця >  Схованка для маленьких мрійників: найкращі ідеї дитячих будиночків


Схованка для маленьких мрійників: найкращі ідеї дитячих будиночків

Мабуть, немає жодного дорослого, який не будував би халабуду у дитинстві. Важко переоцінити вплив цих «шедеврів» архітектури, адже халабуда — це не просто стільці застелені простирадлом, це справжнє безпечне місце, власне королівство, магічний світ, підконтрольний лише дитині.


Деякі батьки помилково вважають, що діти будують халабуду, щоб відгородитися від них, але для малечі це просто бажання мати трохи власного простору. Згадайте себе, чи бувало так, що вам хотілося після важкого робочого дня просто побути на самоті? Мабуть, що так. Крім того, така фортеця — це певний сценарій, рольова гра, політ фантазії дитини, а чи варто наголошувати, що гарна уява є важливою складовою гармонійного розвитку.

Сучасна ігрова індустрія пропонує безліч варіантів готових будиночків - від простеньких наметів до справжніх будинків з фанери. Розглянемо найцікавіші з них.


Іграшковий будиночок


Photo: Doladoo


Будиночки-конструктори відрізняються від аналогів тим, що зроблені з екологічно чистого матеріалу — високоякісної фанери, а тому підходять для найменших мрійників. Такий будиночок збирається без клею, та за необхідності розбирається. На відміну від картонних хатинок, будиночок від Doladoo прослужить вашій малечі достатньо довго.


Вігвам



Для маленьких індіанців можна придбати намет-вігвам. Це будиночок конусоподібної форми, який складається з дерев’яних прутиків (каркасу) та спеціально пошитого чохлу з яскравої тканини. Але у такому курені буде весело гратися не лише войовничим хлопчакам, дівчатка також вподобають таку хатку, якщо вибрати тканину улюбленого кольору та додати дівчачих атрибутів.


Намет із тканини




Це бюджетний та практичний варіант. Такі намети коштують відносно недорого, є безліч видів, практичні у зберіганні та зручні для гри. Такий намет можна встановити не лише вдома, а й на природі під час пікніку.


Якщо ж ви бажаєте побудувати халабуду разом з дитиною - пропонуємо до вашої уваги декілька простих та цікавих ідей.


Халабуда з картону своїми руками


Варіантів картонних будиночків безліч, тож ми зупинимося на найцікавіших та практичних. Таких, як будиночок-трансформер. Це ідеальний варіант для маленьких квартир.



Необхідно просто вирізати деталі потрібного розміру та склеїти їх клейкою стрічкою. За бажанням дитина може розмалювати свій будиночок та додати необхідні аксесуари.



Наступний варіант більш складний, але він обов’язково припаде до душі любителям відкритого космосу. Уявіть тільки — малюк матиме власну ракету! З такою халабудою ваш юний дослідник зможе подорожувати безкінечними просторами космосу, відкривати нові планети, та, можливо, назве яскраву зірку вашим ім’ям.



Відважні лицарі та вишукані принцеси будуть однаково в захваті від справжнісінького замку. Правда, над таким будиночком доведеться добре попрацювати. Але хто боїться труднощів? Запасайтеся картоном, проявіть фантазію та неабияку терплячість, адже робота буде довгою. Та результат потішить всіх без винятку.



Designed by Senivpetro


Але побудувати халабуду — це лише півсправи. Ще ж треба подбати про затишок, комфорт та правила, обов’язкові для всіх членів родини.

Почнемо з комфорту. Для того, щоб малюку було зручно гратися в своєму царстві, треба подбати про м’яку підлогу в халабуді: маленькі подушки та ковдрочку. Дитині має бути тепло та зручно в своїй схованці.

Для затишку можете провести в халабуду електрику. Звичайно, розетки малюку ні до чого, а от ліхтарики чи LED гірлянди зроблять атмосферу чарівною та казковою.

Останній пункт стосується правил. Якщо ви вже погодилися, що третину житлової площі займатиме космічна ракета «Супутник — 1», то потрібно заздалегідь визначитися із порядком відвідування «стратегічного об’єкта». Оскільки малюк вважає свою халабуду приватною територією, то і правила йому встановлювати, а завдання дорослих — озвучити чіткі рамки стосовно безпеки та інших важливих аспектів. Будьте готові, що малюк не дозволить прибиратися в своєму королівстві й сам стежитиме за порядком, іншими словами — готуйтеся до безладу. Однак, нехай вас не лякає постійний гармидер, завали з іграшок та подушок, адже таким чином дитина приміряє на себе різні ролі та, граючись, вчиться бути самостійною, приймати рішення та нести відповідальність за свою маленьку домівку.

Підтримуйте свою крихітку та направляйте, і завдяки цьому ваша дитина виросте впевненою в собі та незалежною людиною.

Фото з відкритих джерел.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук