Ні дня без руху: в Україні стартує Всесвітня акція «30 днів на велосипеді»


Опубліковано 26 Березень 2019 о 14:21

Блог Діти в місті Вінниця >  Здоров'я та спорт >  Ні дня без руху: в Україні стартує Всесвітня акція «30 днів на велосипеді»


Ні дня без руху: в Україні стартує Всесвітня акція «30 днів на велосипеді»

Не уявляєте свого життя без руху? Не можете дочекатися, щоб розпочати велосезон? А може ваш новенький байк припадає пилом, бо вам замало мотивації? Ми знайшли для вас одне рішення на всі ці ситауції. Що ж це за чарівний метод — читайте в статті.

Цієї весни Україна вже вп’яте долучиться до акції «30 днів на велосипеді», котра традиційно проходить з 1 по 30 квітня у всьому світу. Головна ідея челенджу в тому, щоб кожного дня, впродовж місяця, за будь-якого настрою та погодних умов проїжджати на велосипеді мінімум 1 кілометр.

Автором цієї акції є журналіст з Мінеаполіса, який хотів мотивувати людей бути активними, популяризувати велоспорт та здоровий спосіб життя. І йому це вдалося, адже вже дев’ять років поспіль люди з усього світу паркують свої машини та відмовляються від громадського транспорту на користь їзди на велосипеді.

Для участі у велофлешмобі необхідно пройти реєстрацію та дати публічну обіцянку бути велоактивним щодня впродовж квітня. Публічна заява допомагає гонщикам дотримуватися правил, а інформація в соцмережах додає мотивації. Адже одна з обов’язкових умов челенджу — ділитися своїми результатами, перемогами, пригодами та цікавими історіями в соцмережах з хештегами #30daysofbiking #30daysofbikingUA #30днівнавелосипеді #30днейнавелосипеде.

Всі учасники вішають флаєр (spoce card) з емблемою акції на переднє колесо, і тим самим підтверджують свою участь.

Відкриття квітневого челенджу відбудеться 30 березня у Києві, Харкові та Одесі. Але долучитися до акції може кожен українець. Для цього необхідно зареєструватися та отримати флаєр поштою.


Долучайте дітей до цього челенджу та катайтеся разом. Але не забудьте розказати їм прості правила дорожнього руху для дітей.


Якщо ви вже були учасником цього шаленого челенджу, то вам зовсім не потрібно доводити його вагомість, крутість та неймовірність, адже ви найімовірніше вже зареєструвалися. Але якщо ви чуєте про «30 днів на велосипеді» вперше, то ми маємо інформацію, яка переконає вас взяти участь у цьому челенджі.


Топ-10 причин їздити на велосипеді




  1. Час, проведений з друзями. Найкращі велосипедні прогулянки з друзями для того, щоб випити разом кави, або чаю з пончиками, або ж просто покататися. Спілкування легке та невимушене.
  2. Ви ніколи не будете занадто старим для велосипедних трюків. Катання на задньому колесі, перестрибування бордюру, їзда «без рук» (тільки пам’ятайте про безпеку) — дитинство ще ніколи не було так близько.
  3. Гарний настрій. Взяти на себе зобов’язання #30days для велосипедистів означає дати собі привід посміхатися кожен квітневий день.
  4. Велосипед дарує відчуття польоту. Кому потрібен вінгсьют (wingsuits) коли є байк?
  5. Коли є байк, можна їсти всі смаколики. Одне з найприємніших відчуттів від їзди на велосипеді — це відправитися в довгу-довгу поїздку, а потім перепочити та з’їсти все, що ви забажаєте.
  6. Свобода. Цілковита свобода. Коли ви на своєму залізному коні, ви можете повертати, куди хочете, їхати куди заманеться, зістрибувати з будь-якого бордюру, зупинятися де заманеться. О, і ви можете паркуватися де завгодно. Паркувальні місця не потрібні.
  7. Групові катання. Це як кататися з друзями. Ви можете їздити поруч. Ви можете їздити дуже швидко. Ви можете їздити на велосипеді в нікуди, ви можете їздити на велосипеді всюди. Це завжди відмінна компанія для групової поїздки.
  8. Нові круті фото в Instagram. Жарти в сторону. Під час катання на велосипеді за 30 днів у вас буде дуууже багато фото з велосипедом. Неможливо не насолоджуватися тим, що всі діляться своїми вело-пригодами на неймовірних фото з майстерно підібраними фільтрами Instagram.
  9. Тому що байк — основа основ. Байк — це круто. Байк — це весело. Байк — це корисно. Хіба ні?
  10. Кемпінг на велосипеді. Фантастично відправитися на своєму залізному коні зі спальним мішком, наметом, похідним приладдям і достатньою кількістю їжі на ніч або на вихідні. Що може бути приємніше, ніж смажити зефір на природі, коли ти дістався туди на велосипеді.


Зацікавлені? Кортить вже почати свою вело-пригоду? Тоді швиденько реєструйтеся та ставайте учасником одного з найкращих світових челенджів.

Photo: 30dob.ua





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук