Хочу все знати: топ-10 веселих та пізнавальних YouTube лекцій для дітей


Опубліковано 01 Листопад 2019 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Хочу все знати: топ-10 веселих та пізнавальних YouTube лекцій для дітей


Хочу все знати: топ-10 веселих та пізнавальних YouTube лекцій для дітей

Дивіться цікаві відео разом з дитиною. Photo: Freepik


Наука – це весело! Саме так, на нашу думку, мають думати про науку сучасні діти. І в цьому дуже легко їх переконати. Ми вже публікували добірку з найцікавішими відповідями на найпоширеніші дитячі питання. Сьогодні ж «Діти в місті» підготували нову порцію наукових та історичних фактів, які точно сподобаються вашим малюкам.


Чому ми старіємо?


Багато людей мріяли б жити вічно, або хоча б на 100-200 років довше. Але середня тривалість людського життя приблизно 90 років. У цьому відео ви дізнаєтеся, чому наше тіло старіє.



Video: Цікава наука


Про що свідчать наші сльози?


А чи знали ви, що сльози бувають трьох типів? Далеко не завжди людина плаче від того, що їй сумно. Це відео дозволить вам розібратися, як функціонують наші слізні залози.



Video: Цікава наука


Чому людина гикає?


Лише уявіть, що один чоловік гикав протягом усього свого життя. І лікарі нічого не могли з цим зробити. А чому ж взагалі гикають люди?



Video: Цікава наука



Раніше ми писали, що в Україні тепер доступний дитячий сервіс YouTube Kids.


Чому позіхання таке заразливе?


Чи бувало у вас, що ви починаєте позіхати лише тому, що хтось інший позіхнув? А було цікаво, чому це відбувається? Вчені досі не можуть на 100% сказати, чому, але є декілька дуже цікавих гіпотез.



Video: Цікава наука


Чи розумні орангутани?


Дізнаватися щось новеньке про тварин завжди цікаво. Лише уявіть, що орангутани настільки кмітливі, що можуть самі відмикати двері, будувати собі місця для ночівлі та створювати різноманітні речі для полегшення буденного життя. Що ще вміють орангутани, дізнаєтеся з відео.



Video: Цікава наука


Чому лінивці такі повільні?


Лінивці – одні з найповільніших тварин у світі. Майже весь час вони витрачають на їжу, відпочинок та сон. Цікаво, чому?



Video: Цікава наука



До речі, в нашій минулій добірці пізнавальних відео ми писали про те, чому в тиранозавра маленькі передні лапи.



Про місце в Україні, де живуть тварини з усього світу


А чи були ви в Асканії-Новій? Навіть, якщо були, вам обов’язково сподобається це кумедне відео про найкрутіший український заповідник, де тварини почуваються в безпеці.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Про українського супермена


У час, коли діти шаленіють від супергероїв із коміксів, не буде зайвим розповісти їм історію справжнього українського супергероя Устима Кармалюка, суперсилою якого були втечі з будь-якого місця та боротьба за справедливість. Зацікавилися?



Video: Книга-мандрівка. Україна


Хто такі чумаки та чому їх так називають?


Чим займалися українські чумаки, завдяки чому стали відомі та як рятувалися від хвороб у той буремний час. Про все це й не тільки, дізнаєтеся зі серіалу «Книга-мандрівка Україною».



Video: Книга-мандрівка. Україна


До речі, з 14 листопада по 29 грудня на Центральному київському вокзалі всі охочі зможуть відвідати інтерактивну виставку Ukraine WOW. Гостей виставки чекають унікальні експонати, які дозволять подивитися на нашу країну з нового боку.


Як українці борщ винайшли?


Борщ – дуже давня страва, яка бере свій початок ще з часів Київської Русі. А ви чули цікаву історію про те, як його винайшли?



Video: Книга-мандрівка. Україна


Якщо вашій дитині замало цієї порції цікавинок, можете звернутися до нашої добірки «Топ-10 наукових відповідей на дитячі запитання».






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук