Топ вуличних ігор для останнього місяця літа


Опубліковано 10 Серпень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Топ вуличних ігор для останнього місяця літа


Топ вуличних ігор для останнього місяця літа

Photo: Freepik


Літо стрімко добігає кінця, а це означає, що потрібно встигнути насолодитися останніми теплими днями перед початком навчального року. «Діти в місті» пропонують вам згадати веселі та рухливі вуличні ігри, які допоможуть весело провести час на свіжому повітрі. До речі, багато з них ваші діти можуть і не знати.


Козаки-розбійники


Це популярна гра, в яку любили грати діти в ХХ столітті. Вона має безліч варіацій, але завжди залишається командною грою. Діти діляться на дві команди: козаків і розбійників. Завдання перших - зловити других, які повинні гарненько сховатися. Є дві основні версії гри.

У першій розбійники придумують слово-пароль і роздають по букві на кожного гравця. Після цього вони повинні сховатися. Коли одного з розбійників ловлять, козаки повинні дізнатися у нього, яку букву він приховує. В кінці гри потрібно скласти слово.

Для більш цікавого варіанту гри буде потрібна крейда. Гравці обговорюють територію, за яку не можна втікати. Розбійники загадують пароль, як і в попередньому варіанті. Тільки тепер вони повинні за допомогою крейди вказувати стрілками шлях пересування. Це можуть бути стрілки на асфальті, а також менш помітні стрілки на інших поверхнях. Розбійники можуть розділятися, щоб заплутати супротивників. Чим заплутаніше стрілки малюють «розбійники», тим більше у них шансів добре сховатися. Козаки ж чекають обумовлений час (близько 10 хвилин) і йдуть шукати розбійників. У спійманих розбійників потрібно випитати пароль, щоб перемогти.


Гра в класики



Photo: Freepik


Ця популярна гра сьогодні, на жаль, забута дітьми. До речі, до середини XIX століття вона вважалася хлоп'ячою, і тільки потім в неї почали активно грати дівчата. Для гри знадобиться накреслити поле на десять квадратів. Різні ускладнення можна придумувати по ходу гри. Найпростіші правила полягають у тому, щоб пропригати туди і назад, не заступаючи за лінію.


Твістер


У цю гру нечасто грають на вулиці, але якщо у вас є набір Твістер, чому б не пограти в нього всім двором. Це дуже весела гра, яка допоможе скоротати час на вулиці. Правила дуже прості, а грати в неї можна навіть утрьох.


Читайте також: Батькам на замітку: топ активних ігор на свіжому повітрі


Полювання за скарбами


Щоб мотивувати дітей більше часу проводити на вулиці, спробуйте заховати у дворі скарби (цукерки або маленькі іграшки), які хлопцям потрібно буде знайти, використовуючи карту. Можна обійтися і без карти, а просто направляти дітей словами «холодно», «гаряче».


Кішка і мишки


У цю гру можуть грати не менше 5 дітей. Одна дитина призначається кішкою, а решта будуть мишками, яких кішка буде ловити. На асфальті потрібно намалювати будь-яку багатокутну фігуру. Кутів в ній повинно бути за кількістю гравців без урахування «кішки». Кішка стає в центр фігури, а мишки по кутах. Коли кішка промовляє: «Мишка, мишка, продай куточок!», всі гравці повинні помінятися місцями, перейшовши в інший кут. Завдання кішки в цей момент - зловити мишку. Той, кого зловили, стає кішкою.


Фрісбі



Photo: Freepik


Це дивовижна рухлива гра, в яку можна грати цілий вечір. Для цього потрібно купити «літаючий диск», який, до речі, можна взяти з собою на відпочинок в будь-яке місце. Грати в неї можна як удвох, так і цілою компанією.

А ви знали, що гра з фрісбі виникла випадково, коли студенти Єльського університету розважалися після навчання, кидаючи один одному піддони з пекарні Frisbie Pie Company, які були круглої форми?


Плутанина


З гравців вибирається «мама» і «дочка». Решта гравців беруться за руки, утворюючи велике коло. Мама відвертається, а дочка повинна максимально сильно заплутати кільце. При цьому руки розчіплювати не можна. Заплутувати живе кільце можна перевертаючи гравців, змушуючи їх пролазити під руками або переступати руки. Завдання мами після того, як кільце заплутано, розплутати його. Чим більше гравців грає в цю гру, тим цікавіше.


Не варто забувати і про дворові ігри, які були популярні під час вашого дитинства. Всі їх можна згадати і розповісти дітям, щоб вони могли спробувати щось нове. А які вуличні ігри з дитинства пам'ятаєте ви? Діліться в коментарях.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Літній чек-лист: 40 способів зайняти дитину на канікулах






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук