Осінні читання: 5 нових дитячих книжок


Опубліковано 22 Жовтень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Осінні читання: 5 нових дитячих книжок


Осінні читання: 5 нових дитячих книжок

Карантин продовжується, а ви вже прочитали всі книжки у дитячій бібліотеці? Не впадайте у відчай, видавництва продовжують випускати крутезні книжки для дітей будь-якого віку. «Діти в місті» підготували для вас добірку нових книжок, які ідеально підходять для затишних сімейних читань.


Ожиновий живопліт. Осіння історія

Джилл Барклем, «Читариум»


Нумо заглянемо за Ожиновий живопліт. Тут з покоління в покоління милі мишки облаштовують свої будиночки в коренях і стовбурах дерев. Вони дуже працелюбні, тому у гарну погоду збирають квіти, фрукти, ягоди та горіхи в лісі й навколишніх полях. А ще варять смачне варення, солять, маринують гриби та овочі про запас. Всі заготовляння зберігають в величенькому пеньку-коморі.

Сюжет «Осінньої історії» розповідає про маленьку мишку Примулу, яка загубилася серед заростей сухої трави, почавши цікавий шлях додому, а тим часом всі жителі Ожинового живоплоту вирушили на її пошуки…


Тоня Ґліммердал

Мария Парр, «Крокус»



Тоня Ґліммердал — єдина дитина в Ґліммердалі. Такого жвавого дівчиська тут давно не було. Найкращий Тонин друг — непривітний Ґунвальд, якому 74 роки, і знають вони одне одного, як облуплених. Та чи справді це так? Коли Ґунвальд потрапляє в лікарню з переламом шийки стегна, Тоні відкривається його величезна таємниця, що навіки може зруйнувати затишне життя в Ґліммердалі. Поки весна воює зі снігом і змушує гори сяяти, а річку клекотіти, маленька шура-бура Ґліммердал із усіх сил прагне, щоб її найкращий у світі друг Ґунвальд був щасливий і знову почав грати на скрипці. Головний її девіз — спритність і самовпевненість!


Пінґ та Понґ. Щасливі свинки

Ольгерд Вонсович, #книголав



«Пінґ та Понґ. Щасливі свинки» — весела історія про двох свиней, що захотіли помінятися домівками. Так Пінґ потрапляє в ліс, а Понґ на ферму. Поодинці вони переживуть чимало пригод. Пінґ намагатиметься звикнути до зловісних, диких хащів, а Понґ — до тісного ліжка та нудного домашнього життя. І, зрештою, свинки зрозуміють: немає кращого місця за рідний дім.


Другоасики з 2-А

Кузько Кузякин, «Віват»



«Другоасики з 2-А» — збірка дотепних історій про незвичайне життя звичайнісіньких другокласників. Герої цієї книжки сваряться, шукають порозуміння з однолітками, вигадують дивовижні історії і щиро вірять у драконів та домозавра, який може поцупити домашнє завдання. Разом із гуртом другоасиків та їхньою вчителькою читачі дізнаються, як правильно ділити цукерки і чому помилки теж бувають чудовезними, що робити, якщо під час екскурсії зламався автобус, а також про те, які чудовиська ховаються у книжках.


Перлинка, наш метелик

Туула Пере, Кэти Флорес, «Видавничий центр «12»



Батьки завжди прагнуть захистити дітей від усього, що може їх поранити. Але ідеального життя не буває і нам доводиться пояснювати їм, що і чому відбувається в наших сім’ях. Чому довгоочікувана сестричка народилася з інвалідністю? Батьки Якоба з трилогії, що увійшла в українське видання книг фінської письменниці Туул Пере, знайомлять його з малятком і її особливостями. Любов і прийняття — ось, що найголовніше в будь-якого життя, навіть в тій, яка триває так мало. Як любити, приймати, відпускати і не забувати — про це говорить книга.


Фото з відкритих джерел





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук