Новий рік і Різдво без витрат: як подарувати дитині свято і не збанкрутувати


Опубліковано 29 Грудень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Новий рік і Різдво без витрат: як подарувати дитині свято і не збанкрутувати


Новий рік і Різдво без витрат: як подарувати дитині свято і не збанкрутувати

Photo: Freepik


Рік, що минає був важким не тільки в моральному плані, а й у фінансовому. Новорічні свята завжди є затратним заходом, адже крім святкового столу потрібно викласти пристойну суму на подарунки. Але що робити, якщо бюджет в цьому році сильно скорочений, а позбавляти близьких, і, особливо, дітей святкового настрою не хочеться? Вихід є! «Діти в місті» зібрали список рекомендацій, які допоможуть вам влаштувати свято для всіх і не збанкрутувати.


Головна цінність


Для більшості людей, навіть добре забезпечених, на першому місці стоїть не вартість подарунка, а увага, з яким він був підібраний. Дуже часто люди витрачаються на дорогі подарунки, при цьому, не враховуючи інтересів і побажань людини. У таких випадках навіть найдорожчий подарунок може виявитися марним.

І, навпаки, недорогий подарунок або подаровані враження можуть принести куди більше радості, ніж що-небудь матеріальне. Психологи відзначають, що звичка отримувати дорогі подарунки може погано відобразитися на дітях, адже щороку вони будуть чекати більшого. При цьому радості від дорогих подарунків буде все менше.

Тому, при виборі подарунків сядьте і гарненько подумайте, чим можна здивувати близьку людину.


Питання, які варто собі задати:

  1. Що любить, чим захоплюється людина?
  2. Чого їй не вистачає в її улюбленій справі, про що вона постійно говорить?
  3. Про що вона мріє, що давно хоче зробити, але постійно відкладає?
  4. Чого людина давно не наважується зробити?


Задавши всього кілька питань, ви зрозумієте, який безцінний (нематеріальний) подарунок хоче дитина або близький родич. Можна також скористатися вправою «100 бажань», написавши з дитиною 100 своїх «хочу». У цьому списку опиниться багато легко реалізованих бажань.


Подаруйте час



Photo: Freepik


Найцінніше, що є у сучасної людини, це її час. Діти, як ніхто знають, що у дорослих завжди цього часу недостатньо. Тому найкращим подарунком для дітей буде час, проведений з ними. Це може бути будь-яке спільне проведення часу, яке подобається вашим дітям. Можна провести святкові посиденьки вдома, разом приготувавши ласощі до перегляду фільмів. Можна подарувати дитині настільну гру, відразу ж зігравши в неї всією сім'єю.

Якщо вам подобається активний відпочинок, вирушайте в похід або на фотопрогулянку в парк. Підходьте до підготовки заходу з усією серйозністю. Якщо це фотосесія в засніженому парку, візьміть з собою реквізит. Якщо збираєтеся в похід, обов'язково підготуйте запаси і заплануйте посиденьки біля багаття.

Крім цього, можна відправитися в новорічний квест по місту, прикрашаючи міські ялинки саморобними іграшками. Або покататися на ковзанах на замерзлому озері. Варіантів для святкового спільного проведення часу дуже багато. Головне - включити фантазію і розбудити свою внутрішню дитину.


Коли подарунки в радість


Звичайно, говорити про культуру подарунка з дітьми потрібно з самого дитинства. Вчити не лише отримувати, але й дарувати подарунки, бути вдячними. Показуйте, що будь-який подарунок, створений з творчим індивідуальним підходом, може стати дорожче для людини, ніж черговий дорогий парфум.


Чим можна порадувати дитину в Новий рік і Різдво



Photo: Freepik


Подаруйте величезну коробку з безліччю маленьких запакованих подарунків. Це повинні бути будь-які дрібниці з різних сфер інтересів дитини. Нехай загальна сума подарунка буде маленькою, зате упаковка і підхід - індивідуальним. Якщо кожну коробку ще і цікаво підписати, ціни таким подарункам не буде.

Даруйте подарунки, які вимагають від дитини дії. Це може бути квест, похід на виставу або каток, спільна подорож або ігри вдома. Можна влаштувати справжнє новорічне свято в домашніх умовах.


Вам може стати в нагоді: Як провести новорічне свято вдома без аніматорів і Діда Мороза: ігри, конкурси та хороводи


Якщо ваша дитина давно мріяла про домашнього вихованця, можливо, Новий рік - саме час подарувати будинок тому, хто його потребує. Ви можете відправитися з дитиною в будь-який притулок для тварин, зустрівши там нового члена сім'ї.

Не забувайте, що для дітей важливіше за все не подарунки, а віра в чудеса. Подумайте над тим, як можна підсилити відчуття свята, створивши казку прямо вдома. Це може бути з'їдене Сантою печиво або випите його оленями молоко. Мокрі сліди біля ялинки або залишений в поспіху дзвіночок теж стануть для дітей відмінним новорічним сюрпризом.


Читайте також: Добірка найкращих різдвяних фільмів і мультфільмів для сімейного перегляду






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук