Топ фільмів про студентські роки для старшокласників


Опубліковано 09 Лютий 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Топ фільмів про студентські роки для старшокласників


Топ фільмів про студентські роки для старшокласників

Photo: Рexels


Чимало старшокласників відчувають страх і тривогу перед вступними іспитами і новим життям, яке чекає на них в інституті. Хтось, навпаки, має свої ілюзії про студентські роки. Щоб розвіяти міфи і познайомити дітей з викликами і ситуаціями, з якими вони можуть зіткнутися на початку дорослого і самостійного життя, «Діти в місті» пропонують вам влаштувати спільний перегляд фільмів про студентські роки.

У добірці є як веселі і безтурботні картини, так і дуже серйозні фільми, які піднімають важливі для підлітків і молоді теми. Навіть ті картини, дія яких відбувається в минулому, здатні багато чому навчити старшокласників.


«Блондинка в законі»


Почати хочеться з жартівливої безтурботної комедії про юну білявку, яка вирішила вступити на юридичний факультет слідом за своєю шкільною любов'ю. У фільмі безліч кумедних моментів зі студентського життя. Піднімаються тут і серйозні питання, незважаючи на те, що це комедія.



Video: Shout! Factory


«Посмішка Мони Лізи»


Прекрасний фільм з Джулією Робертс у головній ролі, який розповідає про консервативну Америку 1950-х років. Прогресивна вчителька потрапляє в жіночий коледж, де вчать (а точніше виховують) старанних домогосподарок. Новий викладач намагається донести до дівчат думку про те, що вони можуть досягти в житті більшого, якщо захочуть.



Video: Movieclips Classic Trailers


«Ідеальний голос»


Це бадьора музична історія про те, як скромна дівчина знаходить своє покликання, потрапляючи в університетську музичну групу. Нерідко студенти знаходять себе у творчості саме під час участі в студентських заходах і конкурсах. До речі, якщо вам сподобається фільм, у нього є продовження.



Video: Pitch Perfect


«Суспільство мертвих поетів»


Фільм розповідає про незвичайного вчителя англійської мови і літератури, який не просто вчить студентів академії, а намагається надихнути їх на зміни в житті за допомогою глибокого аналізу і розуміння літератури. Учитель стає справжнім другом для дітей, супроводжуючи їх на такому важливому етапі дорослішання.



Video: Movieclips Classic Trailers



Варто зазначити, що відсутність бар'єру між учителем і учнем надзвичайно важлива для якісного і глибокого вивчення предмета. Вам може стати в нагоді наш каталог з репетиторами і тьюторами, більшість з яких досить молоді, щоб знайти спільну мову зі старшокласниками.


«Соціальна мережа»


Фільм розповідає про створення всесвітньої соціальної мережі Facebook. Як відомо, спочатку її створювали як мережу для спілкування студентів, але ідея виявилася такою крутою, що вийшла далеко за рамки початкового плану. Фільм розповідає про шлях реальної людини, що буде дуже цікаво для підлітка.



Video: Sony Pictures Entertainment


«Душа компанії»


Забавна безтурботна комедія про дивакувату маму, яка вирішила закінчити навчання в коледжі. Ситуація ускладнена тим, що вчитися вона буде в одній групі зі своєю дорослою донькою.



Video: Warner Bros. Pictures Ukraine


«Розумниця Уілл Хантінг»


Унікальний фільм про генія, який шукає себе і своє місце в цьому світі. Картина показує, що в будь-якій ситуації потрібно прислухатися до свого серця і своїх істинних бажань.



Video: Український Кіно клуб


Читайте також: Що дивляться наші діти і як це впливає на їх поведінку: розбираємо серіал «Перші ластівки»






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук