Топ-5 рецептів літнього желе


Опубліковано 13 Липень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Топ-5 рецептів літнього желе


Топ-5 рецептів літнього желе

Спека активно набирає оберти. Найближчим часом в Україні очікується температура вище 30-33 градусів. У таку спеку у людей сильно знижується апетит, але поласувати прохолодними напоями і літніми десертами не відмовиться ніхто. «Діти в місті» зібрали топ-5 рецептів літнього желе на будь-який смак.


Кращий десерт


Смачне і апетитне желе можна приготувати зі свіжих або свіжозаморожених ягід, соків, сиропів або варення. Щоб поліпшити смак, в желе додають цедру лимона або апельсина. Варіантів цього десерту безліч. Головне, все зробити правильно, щоб воно добре застигло. Діти в захваті від цього десерту, який одним своїм виглядом піднімає настрій і покращує апетит. Ця смакота буде дуже до речі після обіду.


Желе з варення


Вам знадобиться:

  • 1 склянка варення,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 25 грам желатину,
  • 2,5 склянки води.

Приготування:

Залийте желатин холодною водою і дайте настоятися годину. Варення залийте гарячою водою. Додайте до варення цукор і варіть на вогні 10 хвилин. Для менш солодкого десерту можете відмовитися від цукру. Змішайте воду, желатин і варення, і дайте десерту застигнути.


Бананово-молочне желе


Вам знадобиться:

  • Молоко - 750 мл,
  • Банан - 1 шт,
  • Желатин - 30 грам,
  • Цукор - 2 ст.л. або за смаком,
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

Приготування:

У блендер налийте молоко, додайте цукор і ванілін. Банан наріжте шматочками. Додайте банан до молока і все збийте. Розведіть желатин, влийте його через сито в молоко і знову все збийте.


Читайте також: топ-5 рецептів домашніх лимонадів


Желе із соку


Вам знадобиться:

  • Желатин - 25 г,
  • Сік - 2 склянки,
  • Цукор - 1 ч. л.

Приготування:

Залийте желатин соком (апельсиновим, персиковим, ананасовим або абрикосовим) і залиште на годину. Коли желатин почне застигати, додайте цукор і прогрійте суміш, безперервно помішуючи, до повного розчинення цукру і желатину. Готове желе розлити в порційний посуд і охолодити в холодильнику до повного застигання.


Желе з ягід


Вам знадобиться:

  • 200 гр. ягід,
  • 50 гр цукру,
  • 1,5 ст. л. желатину,
  • 400 мл води.

Приготування:

Ягоди необхідно проварити у воді з цукром, довівши до кипіння. Готовий компот проціджуємо, прибираючи ягоди. Додаємо попередньо замочений желатин. Розливаємо по формах і охолоджуємо.


Апельсинове желе


Вам знадобиться:

  • 1.5 кг апельсинів,
  • 150 мл желатину,
  • Цукор за смаком.

Приготування:

Вичавлюємо апельсиновий сік і заливаємо ним желатин. Добре перемішуємо і залишаємо для набухання. У посуд наливаємо сік, що залишився, додаємо цукор за смаком, перемішуємо. Ставимо на плиту і на слабкому вогні доводимо сік до кипіння. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і залишаємо остигати.

Вам може сподобатися наша стаття: літні напої и для дітей


 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук