Що купити першокласнику: чек-лист покупок до 1 вересня


Опубліковано 26 Липень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Що купити першокласнику: чек-лист покупок до 1 вересня


Що купити першокласнику: чек-лист покупок до 1 вересня

Photo: Freepik


Дітям, які йдуть до першого класу, необхідно придбати один стартовий набір шкільного приладдя. Читайте далі та дізнайтеся, що потрібно першокласнику.


Рюкзак


Найперше, про що потрібно подумати — це шкільний ранець. З чого б ви почали вибір шкільного рюкзака для своєї дитини? В першу чергу, батьки хочуть, щоб він був зручним і доступним за ціною. Ну і, звичайно ж, щоб він був міцним і прослужив хоча б один навчальний рік у школі. А ще він має бути ортопедичним, щоб не порушувати поставу дитини.


Про інші важливі характеристики читайте у статті: «Шкільні портфелі: 10 порад як вибрати ідеальний ранець для першокласника»


Канцелярія


Зошити


Першокласнику знадобляться тонкі зошити в косу лінійку й в клітинку. Зазвичай для першокласників вчителі радять закупити для класу зошити з друкованою основою. Але звичайні зошити також знадобляться, приблизно по 10 штук.


Ручка


Для поступового привчання школяру в першому класі знадобиться також ручка. Краще за все уточнити у вчителя, чи є певні вимоги до ручок. Якщо ж ніяких конкретних рекомендацій навчальний заклад не дає, вибір постає досить широкий:

  • кулькова — зручна та проста в користуванні;
  • гелева– робить чітку й рівномірну лінію, але чорнило розходиться швидше, ніж у звичайній ручці. Якщо зупинитися на цьому варіанті, варто подбати про те, щоб дитина мала запасний стрижень у пеналі;
  • масляна — поєднує найкращі властивості кулькової і гелевої ручок;
  • з автоматичним механізмом подачі стрижня — такий варіант не підходить надто активним дітям, адже їм буде складно втриматися, щоб не клацати ручкою під час уроку.


Підбираючи канцтовари для 1 класу, зокрема і ручки, зверніть увагу, щоб вони не мали надмірних декоративних елементів. Такі деталі постійно відволікатимуть увагу школяра. Вибирайте ручку з легкого та міцного пластику, з ергономічною формою, щоб дитина не втомлювалася писати. Зручний варіант — тригранний корпус.


Що купити першокласнику для творчості


Photo: Freepik


  1. Прості олівці. Бажано обирати олівці середньої м’якості, їх позначають НВ.
  2. Гумка для стирання. Вчителі рекомендують звичайну білу гумку, адже вона краще стирає. А різнокольорові гумки у формі тваринок та улюблених героїв краще взяти додатково, просто для краси.
  3. Альбом для малювання. Альбом для творчості бажано вибирати з пружиною. Так простіше відірвати листок, якщо вчитель попросить малюнок, щоб прикріпити до дошки. В альбомі має бути близько 40 листків.
  4. Кольорові олівці та фломастери. Першокласникам не потрібні велетенські набори зі 100 кольорів. Зазвичай дітям вистачає 15–20 кольорів. На цьому не варто економити, адже дорожчі олівці більш яскраві та малювати ними значно простіше.
  5. Точило для олівців. Рекомендуємо вибрати з контейнером для сміття, це значно спростить дитині творчий процес.
  6. Фарби гуаш. Раніше дітям купували фарби і гуаш, і акварель, однак якість останніх зараз погіршилась, тож можна обмежитися фарбами гуаш. Достатньо взяти палітру до 10 відтінків.
  7. Пензлики. Для зручного творчого процесу дитині знадобиться 1–2 середні пензлики зі штучним ворсом для клею та 3 пензлики різної товщини (тоненький, середній та широкий) зі штучним ворсом для малювання.
  8. Клей. Першокласнику знадобиться і клей-олівець, і клей ПВА.
  9. Кольоровий папір та картон. Обирайте набори кольорового паперу й картону, які не скріплені між собою степлером. Листки мають лежати в упаковці окремо один від одного.
  10. Пластилін. Вибирайте якісний пластилін, він значно м’якіший, тож працювати з ним дитині буде простіше. Буде достатньо палітри з 10–12 кольорів.
  11. Лінійка. Найкращий варіант — прозора лінійка з пластику на 15 сантиметрів.
  12. Ножиці. Вчителі рекомендують закупити однакові ножиці для всього класу. Вони зберігатимуться в класі та за потреби роздаватимуться дітям. Це допоможе уникнути травмування та пошкоджених речей, бо ж діти так люблять різати ножицями все підряд.
  13. Пенал. Рекомендуємо вибрати пенал-книжечку на одному замочку з гумками — тримачами для предметів канцелярії. Двоповерхові та трьохповерхові пенали не надто практичні й займають багато місця в рюкзаку, тож від таких моделей теж варто відмовитись.


Купувати все необхідне для школи бажано разом з дитиною. Так дитина швидше звикне до думки про школу, відчує відповідальність під час процесу вибору речей. Дайте дитині можливість обрати з кількох варіантів, які точно вас влаштували за різними параметрами — так ви створите «ситуацію успіху». А це відчуття вкрай важливе для юного учня.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук