Топ-5 простих рецептів з яблук


Опубліковано 14 Вересень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Топ-5 простих рецептів з яблук


Топ-5 простих рецептів з яблук

Photo: Freepik


Сезон яблук вже почався, а це значить, що прийшов час готувати смачні десерти з цього універсального плода. Перевага яблука в тому, що його можна використовувати як для десертів, так і для основних страв. Яблука прекрасно поєднуються практично з будь-якими продуктами. «Діти в місті» зібрали топ оригінальних рецептів з яблук.


Яблучні чіпси


Ці ласощі стануть незамінними для батьків, які намагаються відучити дитину від шкідливих ласощів з магазину. Для приготування чіпсів необхідно вибирати солодкі сорти яблук. Чіпси можна приготувати в спеціальній сушарці або простій духовці.

Яблука потрібно нарізати на тонкі кружальця. Чим тонше чіпси у вас вийдуть, тим більш хрусткими вони будуть в результаті. Застеліть деко пергаментом і акуратно викладіть на нього яблуко. Чіпси можна посипати корицею, цукром або медом. Сушити яблука радять близько 1,5-2 годин. Варто відзначити, що після приготування яблучні чіпси будуть вологими. Необхідно дати їм час для того, щоб охолонути.



Photo: Freepik


Яблучний пиріг


Вам знадобиться:

  • 4 яйця,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 склянка борошна,
  • розпушувач або сода,
  • 4-5 яблук.

Цей рецепт знайомий всім з дитинства. Шарлотка з яблуками дуже проста в приготуванні, але при цьому неймовірно смачна. Ви можете приготувати її разом з дітьми, адже необхідно тільки змішати всі інгредієнти і залити тістом нарізані яблука. Щоб пиріг вийшов повітряним, потрібно якомога краще збити тісто.

Пиріг необхідно випікати при температурі 180 градусів. В ідеалі необхідно використовувати режим «з двох сторін».


Вам може стати в нагоді наша стаття: Оригінальні рецепти страв на вогнищі


Перевернутий яблучний пиріг


Вам знадобиться:

  • яблука,
  • листкове бездріжджове тісто,
  • 200 гр цукру,
  • 50 гр вершкового масла,
  • кориця.

Цей пиріг дуже швидко готується. Секрет його приготування в тому, щоб готувати його на сковорідці з ручкою, яка знімається. У сковороду необхідно насипати тонкий шар цукру і підігріти його на повільному вогні. Поступово потрібно всипати весь цукор і отримати густу карамель. Додаємо до неї вершкове масло і ретельно перемішуємо.



Photo: Freepik


Яблука необхідно нарізати на тонкі часточки і занурити їх в карамель. Зверху отриману суміш можна посипати корицею або ваніллю. Всі інгредієнти тримаємо на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин, щоб яблука встигли дати сік. Після накриваємо карамель листом листкового тіста і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Коли пиріг готовий, перевертаємо його на тарілку.


Пастила з яблук


Вам знадобиться:

  • 6-8 штук яблук,
  • 3-5 ст. л. цукру,
  • кориця і ваніль за смаком.

Щоб приготувати пастилу, необхідно ретельно очистити яблука від серцевини, нарізати на шматочки і відправити в каструлю. Додаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні близько 10-15 хвилин. Для приготування пастили у вас повинно вийти яблучне пюре. Коли яблука трохи розм'якли, дайте їм охолонути і подрібніть за допомогою блендера.

Сушити пастилу можна будь-яким зручним способом. Найкраще це робити в силіконових формах або на силіконових килимках. Підійде для цієї мети також пергамент. Пастилу необхідно на пару годин відправити в духовку, розігріту до 120-130 градусів. Коли вона охолоне, ви можете скрутити її в рулети.


Запечені яблука з начинкою


Вам знадобиться:

  • 6 яблук;
  • 200 гр вівсяних пластівців;
  • 80 гр вершкового масла;
  • 4 ст. л. коричневого цукру;
  • кориця.

Одне яблуко необхідно нарізати кубиками, а іншим відрізати верхівки і видалити м'якоть. Вівсянку, масло, цукор і трохи кориці необхідно змішати з нарізаним яблуком. Начините яблука начинкою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.


Читайте також: Мармелад в домашніх умовах: топ-5 рецептів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук