Топ-3 рецепти фаршированих булочок на сніданок
Опубліковано 22 Листопад 2021 о 10:00
Блог Діти в місті Вінниця > Топ-3 рецепти фаршированих булочок на сніданок
Готувати сніданки можна разом з дітками. Головне правило — питайте у дитини, чим би вона хотіла сьогодні зайнятися на кухні, пропонуйте свої варіанти і з усмішкою допоможіть їй, якщо вона не дуже добре справляється. Дякуйте за допомогу. До речі, а ви пам’ятаєте свою першу страву? Чудово! Розкажіть про неї дитині.
Булочки з яйцем та шинкою
Інгредієнти:
- вершкове масло — 50 г;
- круглі здобні булочки з кунжутом — 5 шт;
- яйця — 5 шт;
- червоний болгарський перець — 2 шт;
- шинка або відварена курка — 300 г;
- твердий сир — 150 г;
- фета — 100 г;
- шпинат, зелена цибуля, петрушка;
- сіль, перець.
Приготування:
Від кожної булочки відріжте верхівку і обережно витягніть м’якоть.
За допомогою силіконового пензлика змастіть кожну булочку всередині розтопленим вершковим маслом, посоліть і поперчіть.
Підготуйте всі інгредієнти. Натріть сир, наріжте помідори, шинку, перець, фету маленькими кубиками. Дрібно наріжте шпинат та зелень.
Змішайте в окремій тарілці порізаний болгарський перець, шинку, помідори, фету та шпинат.
Починайте фарширувати булочки, ретельно утрамбовуючи продукти у краї, залиште достатньо місця зверху для яйця.
Помістіть всі булочки на деко і на кожну розбийте одне яйце.
Поставте в розігріту духовку і випікайте 10–12 хвилин при температурі 180–200 °C, поки яйця зверху не почнуть запікатися.
Витягніть лист з духовки, присипте кожну булочку тертим сиром і поставте в духовку ще на кілька хвилин. Подавайте булочки, присипавши їх зеленню.
Булочки з картоплею
Інгредієнти:
- вершкове масло — 50 г;
- круглі булочки для сніданків — 5 шт;
- перепелині яйця — 5 шт;
- м’який козячий сир — 200 г;
- помідори — 2 шт;
- консервовані артишоки — 150 г;
- картопля — 2–3 шт;
- петрушка;
- карамелізована цибуля (можна замінити свіжою зеленою).
Приготування:
Як і в першому рецепті, вам необхідно відрізати у булочок верхівку, витягнути м’якоть і змастити внутрішній простір вершковим маслом.
Попередньо відваріть картоплю та поріжте її кубиками. Також подрібніть помідори, м’який сир, консервовані артишоки, петрушку.
Приготуйте карамелізовану цибулю і додайте її в суміш.
Нафаршуйте булочки та залиште зверху простір для яйця.
Викладіть всі булочки на деко і в кожну розбийте 1 яйце.
Поставте в розігріту духовку і випікайте 10–12 хвилин при температурі 180–200 °C, поки приготуються яйця.
Читайте також: Топ ідей для сімейних сніданків
Булочки з моцареллою та пармезаном
Інгредієнти:
- круглі здобні булочки або маленькі чіабатти — 5 шт;
- вершкове масло — 50 г;
- часник — 2 зубці;
- помідори — 2 шт;
- куряча грудка — 300 г;
- пармезан — 200 г;
- моцарелла — 200 г;
- сіль, перець.
Приготування:
Підготуйте булочки як у рецептах 1–2.
Відваріть і подрібніть грудинку.
Також поріжте помідори, моцарелу. Натріть пармезан і роздавіть часник.
Нафаршуйте булочки сумішшю курки, моцарелли та помідорів з часником.
Викладіть всі булочки на лист і поставте в розігріту духовку.
Випікайте 10 хвилин при температурі 180–200 °C.
Дістаньте лист з духовки і щедро присипте кожну булочку тертим пармезаном. Поставте назад у духовку буквально на кілька хвилин.
Фото з відкритих джерел