Чим зайнятися у новорічні свята з дітьми


Опубліковано 27 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Чим зайнятися у новорічні свята з дітьми


Чим зайнятися у новорічні свята з дітьми

Photo: Freepik


Попереду новорічні канікули, а це найкращий час, щоб провести час із сім'єю. «Діти у місті» підготували кілька ідей для спільного дозвілля, які дозволять вам не нудьгувати та насолодитися святковими днями.


Малювання


Дітлахи дуже полюбляють малювати. Зазвичай для цього використовуються олівці та фарби, але є і оригінальніший спосіб – за допомогою нитки або мотузки. Для цього потрібно покласти мотузок на аркуш паперу, і пальцем вигинати його так, щоб вийшов контур: зайця, ялинки, мішка з подарунками, санок.


Можна використовувати й інші оригінальні техніки малювання, які ви знайдете у нашій добірці: Виховуємо художника: топ-10 технік малювання, які варто спробувати


Сімейний перегляд фільмів


Новорічні канікули – найкращий час відпочити від шкільних занять, та разом із батьками подивитися сімейний фільм. Для створення затишної атмосфери, накрийтеся пледами, приготуйте попкорн та напої, що зігрівають.

Різдвяний настрій подарують такі фільми та мультики, як "Принц на Різдво", "Клаус", "На місці принцеси", "Лицар перед Різдвом", "Різдвяні хроніки", "Секретна служба Санта Клауса". Обов'язково зазирайте у наші добірки, де знайдуться фільми на будь-який смак.


Добірка нових фільмів та мультиків для сімейного перегляду


Вечір гри



Photo: Freepik


Настільні ігри допомагають зблизитись усім членам сім'ї. Ви можете зіграти в пригодницькі «настілки» з фішками та кубиками, де все вирішує удача, а можна віддати перевагу іграм, що розвивають логіку та інші навички. Наприклад, "Монополія" або "Мафія". Не забувайте і про старий добрий твіст, де потрібно будь-яким способом встояти на ногах або руках.


Читайте також: Цікаві настільні ігри: у що грати і де купити


Приготування ласощів


Прекрасна ідея для новорічних вихідних – спільне приготування пирога, печива чи піци. Дітям подобається дізнаватися про щось нове, а якщо купити гарні форми для випікання – кулінарія зацікавить їх ще більше.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Топ-5 простих рецептів з яблук


Прогулянка та ігри на вулиці


Намагайтеся максимально використовувати снігові дні й обов'язково вийдіть з дітлахами на прогулянку. Пограйте в сніжки, зліпіть сніговика, покатайтеся на санчатах або влаштуйте будь-які інші забави по душі. Такі враження залишаються із дітьми на все життя. Також можна навчити дітей кататися на лижах чи ковзанах.

Не забудьте звозити дітей на головну площу, щоб помилуватися новорічною ялинкою. Обов'язково зробіть сімейне фото на згадку.


Новорічні спектаклі, екскурсії, квести чи майстер-класи


Сходіть до театру, де покажуть новорічну казку, або на захоплюючу екскурсію. Якщо вихідних достатньо, можна влаштувати міні-подорож до сусіднього міста. Відмінною розвагою стане похід у квест-кімнату. А майстер-класи з приготування глінтвейну, малювання чи виготовлення подарунків своїми руками допоможуть дітям набути гарних навичок.


Лист улюбленому новорічному персонажу



Photo: Freepik


Прекрасна святкова традиція – написання листа до Святого Миколая, Санта Клауса або Діда Мороза. Намагайтеся зберігати всі послання, які пише ваша дитина. Коли вона подорослішає, зможе перечитати свої дитячі листи і подумки повернутися до найщасливіших моментів життя.


Ранкова зарядка


Фізична активність також може бути розвагою. Придумайте комплекс із десяти вправ або підгляньте ідеї у наших добірках. Разом із дитиною можна створити цікаві тренування для представників різних професій. Наприклад, для моряків, кухарів, будівельників, космонавтів, пожежників, лісорубів тощо. Повірте, це буде весело та цікаво.


Читайте також: Ранкова зарядка для дітей: вправи для різного віку


Є ще безліч захоплюючих занять, які допоможуть зблизитися з дітьми: згадайте про стару гру в слова, почитайте разом книгу, або зіграйте разом у приставку. Якщо знайдете забаву до вподоби, то добрі спогади вам забезпечені.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук