ЗНО-2022: у Міносвіти оновили порядок реєстрації на екзамени


Опубліковано 18 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  ЗНО-2022: у Міносвіти оновили порядок реєстрації на екзамени


ЗНО-2022: у Міносвіти оновили порядок реєстрації на екзамени

Photo: Freepik


У 2022 році Міністерство освіти і науки внесло низку змін у порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідний наказ з’явився на сайті відомства. «Діти в місті» дізнавалися, до яких нововведень потрібно бути готовими українським абітурієнтам.


Процедура реєстрації


У 2022 році зареєструватися на ЗНО можна буде за допомогою електронної пошти, навіть перебуваючи за кордоном. Втім, знадобляться документи, які підтверджують, що дитина перебуває не в Україні.

У реєстраційну картку тепер необхідно вклеювати лише одну фотографію.

Головні зміни торкнуться вигляду сертифіката. З нього зникне голографічна наліпка. Замість цього з’явиться QR-код, за допомогою якого можна буде подивитися всю інформацію про учасника ЗНО. За необхідності працівники пунктів проведення ЗНО зможуть перевірити інформацію прямо на місті. Зазначається, що раніше на сертифікат клеїли фото, яке надсилав випускник. Тепер фото буде скануватися з реєстраційної картки, що допоможе оптимізувати процедуру друку та перевірки сертифіката.

Бланк оновленого сертифікату виглядатиме так:



Photo: Міносвіти


Вам може знадобитися наша стаття: Чи варто міняти репетитора перед ЗНО: 5 причин змінити вчителя прямо зараз


Пробне ЗНО


Як відомо, 5 січня стартувала реєстрація на пробне ЗНО. Станом на 17 січня на пробні іспити вже зареєструвалося майже 43 тис. учасників. Найбільше школярів обрали для пробного ЗНО українську мову, математику та англійську.

Реєстрація триватиме до 22 січня, тому охочі ще мають шанс записатися на іспит.

Реєстрація на основну сесію ЗНО розпочнеться 1 лютого та триватиме до 9 березня. Самі іспити проводитимуться з 23 травня до 17 червня.



Photo: Міносвіти


Додамо, що з 18 січня Український центр оцінювання якості освіти буде проводити вебінари щодо особливостей ЗНО-2022. Прямі ефіри транслюватимуть на YouTube-каналі щодня о 15.00.


Якщо ви бачите, що ваша дитина не встигає якісно підготуватися до ЗНО, обов’язково скористайтеся нашою добіркою: Підготовка до ЗНО та ДПА 2022 онлайн + офлайн з усіх предметів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук