Освіта в умовах війни: онлайн-уроки, ЗНО-2022 та скасування ДПА


Опубліковано 03 Березень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Освіта в умовах війни: онлайн-уроки, ЗНО-2022 та скасування ДПА


Освіта в умовах війни: онлайн-уроки, ЗНО-2022 та скасування ДПА

Photo: Freepik


Війна внесла свої корективи у життя мільйонів дітей. Наразі українські школи відправили на канікули. Як довго триватимуть вимушені канікули невідомо, але вони не повинні заважати розвитку та здобуттю освіти. У Міносвіти та громадських організаціях вже запустили кілька ініціатив, які допоможуть підтримувати освітній процес, доки діти сидять вдома.

«Діти у місті» зібрали головні новини зі сфери освіти, а також онлайн-проекти, які можуть бути корисні школярам та абітурієнтам.


ЗНО-2022 та ДПА


Реєстрацію на ЗНО-2022 продовжили до 9 квітня. Як заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, у відомстві внесли зміни до Календарного плану проведення та організації ЗНО.

Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів у 2022 році скасували. Як відомо, у 2021 році ДПА була скасована через пандемію COVID-19.



Photo: Freepik


Школа онлайн


Viber-спільнота «Школа_інфо» запустила освітню ініціативу у вигляді онлайн-уроків. Щодня там публікуватимуть завдання для початкової школи – учнів 1-4 класів.

Наступного тижня планують запустити уроки для 5-6 класів.


Приєднатися до спільноти можна за посиланням.


Онлайн зустрічі з вчителями


Громадська організація «Смарт освіта» запустила пізнавальні зустрічі з вчителями. Уроки будуть проводитись у Zoom. Для участі у зустрічах необхідно заповнити анкету. Щойно буде сформовано групи учнів та теми зустрічей, учасники отримають посилання на конференцію.

Організатори ініціативи зазначають, що вчителі намагатимуться перемістити фокус уваги дітей з того, що відбувається на неймовірні факти з історії, біології, оповідання з книг. Це дозволить дітям залишатися в контакті з ровесниками та дорослими.


Анкету можна заповнити тут.


Читайте також: Медична допомога під час війни: де пройти курси з надання першої допомоги


Психологічна допомога



Photo: Freepik


Міносвіти разом з дитячим психологом Світланою Ройз підготувало серію інформаційних матеріалів з рекомендаціями, які допоможуть нормалізувати психологічний стан дітей під час війни.

Під час військових дій діти є однією з найуразливіших категорій. Важливо надавати їм психологічну підтримку. Відеоінструкції та інфографіка з практичними порадами допоможуть батькам надати дітям потрібну підтримку у цей непростий час.


Ознайомитись з матеріалами можна тут.

Відеоматеріали будуть розміщені тут.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Добірка ігор для дітей, які допоможуть знизити рівень стресу






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук