Диклофенак як універсальний протизапальний препарат


Опубліковано 22 Березень 2022 о 18:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Здоров'я та спорт >  Диклофенак як універсальний протизапальний препарат


Диклофенак як універсальний протизапальний препарат

Photo: freepik


Диклофенак – препарат, що належить до групи нестероїдних протизапальних. Ліки – представники цієї групи зарекомендували себе як ефективні та безпечні засоби для усунення запалень у різних системах органів. Сьогодні диклофенак використовується в ортопедії, травматології, хірургії та гінекології. Він одночасно знеболює та лікує, усуває набряки в тканинах, має жарознижувальний ефект. Диклофенак є найбільш поширеним серед препаратів свого класу через дієвість, універсальність та відсутність побічних ефектів.


Що таке нестероїдні протизапальні препарати


Найбільш відомі представники цього класу ліків, окрім диклофенаку – аспірин та ібупрофен. Від стероїдних препаратів, надзвичайно потужних в лікуванні запалень, нестероїдні відрізняються тим, що не викликають звикання. Ці ліки можна приймати довше, ніж стероїдні, бо вони дають значно менше побічних ефектів при підвищеній дозі (збільшене дозування необхідно для усунення гострого запалення). Сьогодні тривають дослідження з приводу використання нестероїдних препаратів як частини терапії при хворобах серця, деяких онкологічних захворюваннях.


У залежності від тяжкості перебігу хвороби та симптомів лікування може відбуватися в різні терміни:

  • короткострокове лікування — до 5 днів для зняття гострого запалення;
  • повноцінна терапія терміном до 4 тижнів для стійкого ефекту;
  • постійне приймання (призначається при спондилоартриті);
  • приймання на вимогу для зняття гострого больового синдрому.


    Диклофенак використовується в медицині з 60-х років минулого століття. За десятиріччя препарат довів свою безпечність та ефективність. Приймати його слід за рекомендацією лікаря, а купити можна в онлайн-аптеці без рецепта.


    Показання для приймання диклофенаку


    623992fe09935.jpeg

    Photo: freepik


    Препарат призначають переважно при лікуванні захворювань опорно-рухового апарату. Показання для приймання включають:

    • біль у м’язах та суглобах;
    • дегенеративні процеси в опорно-руховому апараті;
    • післятравматичні запалення суглобів та м’яких тканин.

    Диклофенаком успішно лікують артрити різного походження (ревматоїдний, ювенільний, псоріатичний), захворювання хребта. Диклофенак може бути використаний для суто знеболювального ефекту при наступних симптомах: 

    • біль та простріли в нижній частині спини;
    • невралгія сідничного нерва; 
    • зубний та менструальний біль;
    • больовий синдром після хірургічного втручання.


    Протипоказання та побічні ефекти


    Як будь-який фармакологічний засіб, диклофенак має протипоказання, більшість з яких стосується захворювань шлунково-кишкового тракту. Приймання слід уникати при наявності виразки шлунку та виразкового коліту. Людям зі здоровим шлунком рекомендовано дотримуватися правил приймання та слідкувати за раціоном. Так, диклофенак в таблетках приймають після їжі. У раціон бажано включити молочні продукти. При використанні диклофенаку у вигляді ін’єкцій не слід перевищувати призначену лікарем дозу. Препарат не можна приймати вагітним та при грудному вигодовуванні.



    *Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я. Перед застосуванням необхідно ознайомитись з інструкцією для медичного застосування та проконсультуватися з лікарем.

    Матеріал розміщений на правах реклами.






    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук