Добірка фільмів про Україну, які можна подивитися разом з дітьми


Опубліковано 22 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Добірка фільмів про Україну, які можна подивитися разом з дітьми


Добірка фільмів про Україну, які можна подивитися разом з дітьми

Photo: Freepik


За останні роки в Україні стали знімати багато гарних фільмів, значна частина з яких присвячені історичним подіям. «Діти в місті» зібрали добірку фільмів та серіалів, які можна подивитися з дітьми та підлітками.


«Крути 1918»


Неймовірний фільм, заснований на реальних подіях. У картині розповідається про бій на залізничній станції Крути у 1918 році, коли 400 студентів та гімназистів сміливо тримали оборону проти багатотисячної російської червоної гвардії.



Video: B&H Film Distribution Company


«Пекельна Хоругва»


Фільм-казка для всієї родини про козаків та козацький рід, знятий за сценарієм найвідомішого казкаря України Лірника Сашка. На вас чекає український гумор, фольклор та народна міфологія.



Video: planetakino


«Століття Якова»


Цей серіал розповідає історію волинянина Якова, на долю якого випало чимало випробувань. Ця історія заснована на реальній історії життя, від чого стає ще цікавішою.



Video: Телеканал 1+1


Читайте також: Фільми про особливих людей, які потрібно подивитися з дітьми


«Поводир»


Події фільму розгортаються в самому початку Голодомору в Україні. Сліпий бандурист Іван Кочерга рятує сина американського інженера, допомагаючи йому втекти від радянських агентів.



Video: B&H Film Distribution Company


«Червоний»


Історичний екшн за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Події картини розгортаються у 1947 році та розповідають історію воїна УПА Данили Червоного, який потрапив у м’ясорубку сталінських таборів.



Video: B&H Film Distribution Company


«Гіркі жнива»


Фільм канадського виробництва, який став першою англомовною стрічкою про Голодомор. Фільм показує масштаби сталінського терору та репресій проти української нації.



Video: B&H Film Distribution Company


«І будуть люди»


Серіал показує життя простих українців, які пережили Першу світову війну, революцію та прихід радянської влади. У картині розповідаються історії звичайних людей зі своєю правдою.



Video: FILM.UA Group


Вам може знадобитися наша стаття: Сучасні мультфільми за мотивами відомих книг






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук