Як обрати ортопедичне взуття для дитини: практичні поради


Опубліковано 01 Червень 2022 о 15:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Здоров'я та спорт >  Як обрати ортопедичне взуття для дитини: практичні поради


Як обрати ортопедичне взуття для дитини: практичні поради

Photo: Ortomedica.ua


Здорові ніжки та правильна хода надзвичайно важливі для малечі. Батьки знають, що ніжкам потрібно приділяти велику увагу, адже у майбутньому це дуже важливо для здоров’я дитини.


Якщо виникає потреба в ортопедичному взутті, придбати його можна у магазині медтехніки Вінниці адреса якого вул. Київська, 56. Окрім взуття в магазині ви знайдете ортопедичні устілки та товари, які дозволять працювати з наявними проблемами.


Чому не можна залишати проблеми стопи без уваги


Дитячі ніжки, на відміну від дорослих, мають велику кількість хрящової та жирової тканини. Через це вони дуже еластичні й швидко піддаються деформації, якщо дитина носить незручне взуття. Річ у тому, що малеча рідко може поскаржитися на те, що взуття тісне або погано сидить. Батькам доводиться обирати чобітки, не маючи 100% впевненості в тому, що вони зручні для дитини.

Особливість дитячих ніжок у тому, що вони швидко пристосовуються до будь-якої форми. Саме тому надзвичайно важливо купувати дітям якісне ортопедичне взуття. Якщо ж упустити цей момент у дитинстві, вже у дорослому віці можна отримати багато проблем з ногами та ступнями.


Яким має бути якісне взуття


Найголовнішими вимогами до дитячого взуття є:

  • жорсткий задник,
  • наявність супінатора,
  • міцна фіксація.


Взуття має бути зручним та комфортним. Крім цього, воно має бути безпечним, особливо коли мова йде про найменших. У 2-3 роки малюки надзвичайно активні, але ще не дуже вправні, тому їхні ніжки потрібно особливо берегти.

Для школярів потрібно обирати взуття з повітропроникними устілками, адже в підлітковому віці у багатьох дітей спостерігається підвищена пітливість стоп.

Варто зазначити, що взуття треба купувати за розміром. Звичайно, коли розмір стопи дитини змінюється майже щомісяця, є бажання купити взуття «з запасом». Втім, велике чи затісне взуття може лише нашкодити ніжкам.


Яким буває ортопедичне взуття


Ортопедичне взуття потрібно не лише тим, хто має проблеми з ніжками. Лікувально-профілактичне взуття зазвичай поділяють на три види:

  1. Профілактичне (анатомічне). Воно підходить всім діткам, адже забезпечує правильний розвиток стопи.
  2. Малоскладне ортопедичне. Використовується дітками з плоскостопістю, деформацією стоп, при артрозах та зайвій вазі.
  3. Складне ортопедичне. Таке взуття робиться під замовлення. Його використовують у таких складних випадках, як ДЦП, спастичний тетрапарез тощо.


Перед тим, як обирати ортопедичне взуття варто отримати консультацію лікаря-ортопеда. Це дозволить вам обрати найкращий варіант для вашої дитини.


Де купити дитяче ортопедичне взуття?


Якщо ви якраз знаходитися у пошуку перевіреного магазину з якісним ортопедичним взуттям, обов’язково загляньте у магазин Медтехніка Ортомедика. Дбайливі консультанти допоможуть вам обрати взуття не лише для дітей, а й для дорослих. Крім того, у магазині можна придбати ортопедичні килимки, аплікатори Кузнецова і Ляпко, а також спеціальні тейпи та пластирі. Замовлення можна зробити також онлайн на сайті інтернет-магазину ortomedica.ua/vinnicya.


*матеріал розміщений на правах реклами






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук