Підготовка до ЗНО: як підготуватися та успішно скласти іспити


Опубліковано 08 Серпень 2022 о 14:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Підготовка до ЗНО: як підготуватися та успішно скласти іспити


Підготовка до ЗНО: як підготуватися та успішно скласти іспити

Photo: Freepik


У випускному класі кожен старшокласник задається питанням, як успішно здати ЗНО та отримати високий бал на екзаменах. Це вкрай важливо, тому що високий бал по математиці, англійській і українській мові дають можливість вступити в обраний університет. Але у підготовці до іспитів легких шляхів не буває. Враховуючи те, що на екзаменах будуть питання, які охоплюють майже всю програму, яку ви пройшли у школі, вивчити теорію і практику за декілька тижнів чи навіть місяців неможливо.

Краще за все починати підготовку до ЗНО заздалегідь, наприклад, на початку навчання у випускному класі.

Як підготуватися до ЗНО


В першу чергу ви повинні сфокусувати свою увагу на тих дисциплінах, по яким ви маєте здавати іспити. Спочатку треба перевірити, наскільки добре ви володієте предметом, які теми вам зрозумілі на сто відсотків і яким треба приділити особливу увагу. Протестувати свої знання можна за допомогою вирішення тестових завдань минулого року. Таким чином, ви матимете уяву, яким буде тестування, зможете пропрацювати більшість тем, а також здобудете потрібні знання, які допоможуть добре здати ЗНО.


Щоб добре підготуватися до екзаменів по різним предметам потрібно:

  1. Приділити увагу вивченню теоретичних матеріалів;
  2. Кожен день виконувати практичні завдання.


Неможливо успішно пройти тестові завдання лише після повторення вивченого матеріалу. Обов’язково потрібна практика: робота з тестовими завданнями, розв’язання математичних задач чи робота з текстами, якщо мова йде про здачу іспиту по українській мові.


Корисні поради для організації свого часу і простору


В першу чергу треба вибрати найбільш комфортну та ефективну форму навчання для себе. Це можуть бути:

  • Курси підготовки до ЗНО;
  • Факультативні заняття;
  • Заняття з репетитором;
  • Самостійне вивчення учбових матеріалів.


Хтось обирає самостійне навчання, тому що йому легше сконцентрувати свою увагу на вивченні предмета, а хтось відвідує факультативи та бере уроки у репетиторів. Є школярі, яким до вподоби підготовка до ЗНО онлайн. Тим більше, що зараз можна знайти багато інформативних освітніх онлайн програм для школярів та абітурієнтів.

Приділяйте достатньо часу для навчання, але не робіть з нього спринтерський марафон. Вивчення нового матеріалу та повторення пройденого потребує немало сил. Неможливо концентрувати увагу на предметі декілька годин поспіль. Між навчанням обов’язково мають бути перерви на відпочинок. Потурбуйтеся також про те, щоб вас нічого не відволікало від навчання, а робоче місце було охайним і чистим.

Вивчення та повторення пройденого матеріалу за всі роки у школі задача не з легких, тому тут потрібен системний підхід. Обов’язково робіть конспекти, намагайтеся як можна більше часу приділяти вирішенню практичних завдань, складайте діаграми та графіки, щоб структурувати пройдений матеріал для більшої наочності. Все це допоможе вам у підготовці.


Пропозиція від навчального центру


Ну, а якщо вас і досі турбує питання, як здати ЗНО на відмінно, тоді вам на допомогу може прийти репетиторський центр "Planetaclub", який пропонує послуги підготовки з різних предметів:

  • Математика
  • Українська мова/література
  • Англійська мова
  • Історія України
  • Фізика
  • Хімія
  • Біологія
  • Географія


Можливі групові та індивідуальні заняття. Онлайн та офлайн в місті Ірпінь.

Для того щоб дізнатись докладніше зверайтесь:

 






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук