Як навчаються в школах різних країн: цікаві факти


Опубліковано 11 Серпень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Як навчаються в школах різних країн: цікаві факти


Як навчаються в школах різних країн: цікаві факти

Photo: freepik


В деяких країнах існують такі шкільні правила та звичаї, які здаються нам незвичними, дивними, а іноді і геть неправильними. Але при тому, діти в тих країнах із задоволенням вчаться та здобувають гарну освіту.

«Діти в місті» зібрали для вас цікавинки з різних шкіл світу. Як думаєте, що з цього можна було б запровадити в українських школах?


В’єтнам і йога


У в’єтнамських школах день обов’язково починається з заняття йогою. Майже годину перед початком уроків, діти всім класом займаються йогою, сидять в позі лотос, роблять дихальні вправи й слухають вчителя. Вчитель в цей час розповідає притчі та ділиться мудрістю.

В’єтнамці впевнені, що йога позитивно впливає на навчання дітей, підвищує концентрацію і знімає тривожність. Не кажучи вже про те, що значною мірою укріплює здоров’я.


Великобританія і привіт


У британських школах дітям віком від 11 до 18 років заборонено вживати сленг. І мова йде не тільки про молодіжні приколи, але й про такі прості слова, як «привіт». Замість «привіт» діти мають говорити «добрий день» або «добрий ранок».

Британці вважають, що в час, коли дитина найактивніше вбирає в себе нові знання, варто насичувати розум літературною мовою і складними правилами спілкування. Це розширює словниковий запас і робить дитину інтелектуально стабільнішою у дорослому віці.


Читайте також: Екскурсії, не виходячи з дому: найкращі віртуальні музеї з усього світу


Італія і зміна шкіл



Photo: freepik


В Італії після початкової школи дитина переходить в середню школу. Але це інша школа, розташована в іншому місці. З іншими вчителями та іншими однокласниками. Те ж саме відбувається при переході з середньої у старшу школу.

На думку італійців, таким чином дитина вчиться бути гнучкою, не боятися змін і пристосовуватися до нових умов.


Китай і спортивні костюми


Китайські школярі проводять в школі майже весь день, аж до самого вечора. Дитина має бути сконцентрована на уроках, і ніщо не має її відволікати. Через це дорослі вирішили не зациклюватися на шкільній формі, а надати перевагу чомусь більш зручному.

Тому у багатьох школах Китаю можна побачити дітей у спортивній формі. Вона може бути різних кольорів, з емблемою школи або особливим візерунком школи. Але найголовніше – вона має бути зручною.


Нова Зеландія і інтернет


Поки у всьому світі дорослі намагаються відволікти дітей від гаджетів, новозеландські школи вже з 5 років знайомлять дітей з комп’ютером. Дітей вчать будувати прості графіки, креслення і малювати малюнки. До третього класу діти вже самі викладають свої роботи в мережу.

Школярі середньої і старшої школи активно ведуть блоги, де виражають свої думки. Уряд і міністерство освіти Нової Зеландії підтримують і заохочують ці дії. Так виховують вільних людеї, здатних відстоювати та нести відповідальність за свою позицію.


Швеція і тактовність



Photo: freepik


Якщо дитина отримує погану оцінку, то шведські вчителі ніколи не говорять про це при інших дітях. Те ж саме стосується будь-яких зауважень, щодо кризових ситуацій у дитини. Вчитель завжди проводить виховні бесіди сам на сам з учнем.

Цікаво, що якщо дитина не встигла вчасно виконати домашнє завдання, її також не сварять. І коли учень здає домашнє завдання пізніше, то оцінку не знижують.


Нідерланди і дорослі теми


Голландським дітям вчителі розповідають зовсім не дитячі теми. В середній школі достатньо часу приділяється профілактичним бесідам щодо сексу, алкоголю і наркотиків. В дітях виховують обережність і відповідальність щодо цих делікатних тем.

Діти не тільки слухають, що розповідає вчитель, але й пишуть контрольні роботи з цих тем.


Вам може знадобитися наша стаття: Куди сходити з дитиною за кордоном: безкоштовні екскурсії та цікавинки для українських біженців






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук