Як правильно вибрати весільний рушник 


Опубліковано 17 Серпень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Як правильно вибрати весільний рушник 


Як правильно вибрати весільний рушник 

Photo: Діти в місті


Вишитий рушник – традиційний атрибут, який з давніх часів використовується в Україні на весіллях, святах, та як декоративний елемент.


Чудові весільні рушники представлені на сторінці https://vzhe-vzhe.com/dlya-domu/vesilni-rushniki/. З їх допомогою сучасне весілля можна перетворити на колоритне свято, яке точно стане важливим днем для молодят. 


Сьогодні представлено багато різних моделей, які оформлені в різному стилі та мають різні написи та візерунки. Деякі з них мають машину вишивку, а на деяких малюнок взагалі надрукований. Якісні рушники представлені на сайті https://vzhe-vzhe.com/dlya-domu/vesilni-rushniki/. Там ви зможете знайти дійсно аутентичні моделі. 


Що треба враховувати при виборі


Підбираючи рушник потрібно звертати увагу на декілька нюансів. Причому, в різних регіонах України вони можуть трохи відрізнятися один від одного. Найкращим варіантом, який має найбільший попит, вважаються моделі, вишиті червоними нитками. Також це можуть бути червоно-чорні нитки. Найбільш актуальним це буде для центральних, північних та східних областей. Також все більш популярною стає жовто-блакитна гама. 

Якщо казати про матеріал, то краще обирати вовняні чи шовкові нитки. Можна використовувати муліне. Вважається що саме вони краще за все бережуть енергетику. Якість пошивки також має велике значення. Важливо щоб усі стежки були акуратними, не мали вузликів, та виглядали однаково добре, що з лицьової, що з виворітної сторони. Це важливо не тільки через естетичні причини, але й тому, що символізує гармонію між внутрішнім та зовнішнім світами. 

Краще обирати рушники з білим центром. Оскільки він є символом чистоту та благословення майбутнього життя молодят. Важливо щоб на полотнищі не було мережки, також не допускається прошва чи мереживо в середині. Ні в якому разі не можна використовувати рушники, які мають рвані краї. Це допоможе уникнути проблем зі здоров’ям у подружжя, а також «обірваної» долі. 


Який орнамент краще вибрати 


Орнаментів та візерунків, якими прикрашають рушники, доволі багато. Тому в першу чергу потрібно орієнтуватися на власні смаки та вподобання. Подивіться різні варіанти та виберіть той, який сподобався найбільше. 

Також можна орієнтуватися на символізм, вкладений в візерунки. Голуби або жайворонки можуть вказувати на вірність молодят один до одного. При цьому дуже важливо, щоб голівки птахів не розходились в різних напрямках, а щоб вони були направлені один до одного. Зазвичай птахи або сидять на коренях дерев, або ж тримають ягоду калини. 

Квітковий орнамент натякає на добробут сім’ї та пророкує їй процвітання. Хміль вказує на любов та молодість, а грона винограду – є символом оберігання родового дерева. Яким би не був орнамент, важливо щоб там був вишитий знак хрестоподібної форми, який є одночасно й оберегом, й символом благословення пари. 






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук