Добірка рецептів сезонних блюд з гарбуза та яблук


Опубліковано 04 Листопад 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Добірка рецептів сезонних блюд з гарбуза та яблук


Добірка рецептів сезонних блюд з гарбуза та яблук

Photo: Freepik


Осінь – пора смачних та корисних фруктів та овочів, більшість з яких можна зберігати доволі довго. Наприклад, осінні сорти яблук при правильному зберіганні можуть зберігатися до двох місяців, а зимні – до чотирьох-семи. Гарбуз можна зберігати до року, якщо дотримуватися температури 6-8 градусів.

«Діти в місті» зібрали добірку незвичайних рецептів з гарбуза та яблук, які вас точно здивують.


Пудінг з гарбуза та яблук


Вам знадобиться:

  • 400 г яблук;
  • 400 г гарбуза;
  • 80 г вершкового масла;
  • 200 г підсушеного білого хліба;
  • 5 яєць;
  • 100 г цукру;
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування:

Наріжте очищені гарбуз та яблука дрібними кусочками. Яєчні жовтки відокремте від білків і змішайте з цукром, після чого додайте яблука та гарбуз. Розтопіть масло і додайте до маси. За бажанням можна додати корицю для запаху. Хліб необхідно натерти на дрібній тертці і додати до інших продуктів.

Білки, що залишилися, збийте до стану густої пінки, після чого додайте їх в яблучно-гарбузову масу. Отриману масу вилийте в форму і запікайте в духовці при середній температурі до готовності.



Photo: Freepik


Гарбузово-яблучний кисіль


Вам знадобиться:

  • 100 г гарбуза,
  • 1 яблуко,
  • 200 мл молока,
  • 1/2 столової ложки крохмалю,
  • 50 г ягід (за бажанням),
  • 1 ч. л. меду,
  • 1/2 ч. л. цедри.

Приготування:

Наріжте очищені гарбуз та яблука невеликими кубиками. Гарбуз необхідно 5-7 хвилин відварити у воді, в яку попередньо додати лимонну цедру. По готовності гарбуз та яблуко перетворіть у пюре за допомогою блендера. Розведіть крохмаль у холодному молоці та поєднайте з 150 мл гарячого молока. Доведіть масу до кипіння, ретельно розмішуючи, після чого додайте до фруктового пюре. Ягоди необхідно перетерти через сито і змішати з медом і залишками молочної суміші. Залийте отриману масу поверх гарбузового киселю і дайте йому охолонути.


Фарширований гарбуз


Вам знадобиться:

  • великий гарбуз,
  • 0,5 склянки відвареного рису,
  • 3-4 яблука,
  • 0,5 склянки кураги,
  • 0,5 склянки родзинок,
  • 3 ст. л. ложки вершкового масла,
  • 1 ч. л. кориці.

Приготування:

Зріжте верхівку гарбуза та вийміть з нього м’якоть. Наріжте її і змішайте з усіма компонентами для начинки, після чого начиніть нею гарбуз. Запікайте його в духовці годину при температурі 180 °C.


Лазанья з куркою і гарбузом


Вам знадобиться:

  • готові листи лазаньї,
  • 150 г гарбуза,
  • 150 г вареної курки,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 ст. л. рослинної олії,
  • 3 ст. л. тертого сиру,
  • 2 ст. л. вершків,
  • 1 солодка цибулина.

Приготування:

Наріжте гарбуз кубиками та тушкуйте в невеликій кількості води близько 10 хвилин. Тим часом підготуйте цибулю, часник і варене м’ясо. Обсмажте це все на сковорідці, після чого додайте до гарбуза. Влийте вершки та добре все посоліть.

Викладайте листи лазаньї в форму, перемазуючи шари начинкою. У вас має вийти приблизно три-чотири шари. Зверху блюдо треба посипати сиром. Запікайте протягом 30 хвилин при 200°С.


Вам можуть стати в нагоді наші добірки з рецептами:


Морквяно-яблучна запіканка


Вам знадобиться:

  • 3 моркви;
  • 2 склянки молока;
  • 1 яйце;
  • 1/2 склянки манки;
  • 2 яблука;
  • цукор.

Приготування:

Нарізану соломкою моркву тушкуйте в рослинній олії. Додайте до моркви гаряче молоко та акуратно всипте манку, після чого варіть до готовності. Охолодіть отриману масу та додайте до неї розтертий з цукром жовток, збитий білок, очищені і натерті на крупній тертці яблука.

Викладіть отриману масу в форму та запікайте при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.


Ризото з яблуками


Вам знадобиться:

  • 1 ст. рису,
  • 1 ст. води,
  • 2 невеликих кисло солодких яблука,
  • 2 ст. л. топленого вершкового масла,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1/2 склянки нежирних вершків,
  • родзинки, курага (за смаком).

Приготування:

Розтопіть масло в каструлі, після чого додайте рис і обсмажуйте його, поки він не стане золотистим. Натріть яблука на крупній тертці й додайте до рису. Влийте трохи води та тушкуйте суміш близько п’яти хвилин. Після цього додайте воду, яка залишилася, та варіть ризото приблизно 10-12 хвилин.

До майже готової каші додайте вершки, цукор, після чого варіть ще приблизно 5-7 хвилин до повної готовності. Вже до готової страви можна додати родзинки або курагу.



Photo: Freepik


Суп з гарбуза


Вам знадобиться:

  • 300 г гарбуза,
  • 1 морква,
  • 2 ст. л. родзинок,
  • 5 ст. л. борошна,
  • вершкове масло,
  • 0,5 л води,
  • 1 л молока,
  • 3 ст. л. цукру.

Приготування:

Натріть гарбуз і моркву та відправте їх до киплячої води. Розведіть у невеликій кількості води борошно, додайте родзинки, масло, після чого додайте все до води та варіть близько 7-10 хвилин. Долийте молоко з цукром і доведіть до кипіння.


Рисова запіканка з гарбузом


Вам знадобиться:

  • 1 склянка рису,
  • 1 яйце,
  • 200 г гарбуза,
  • цукор,
  • вершкове масло.

Приготування:

Зваріть рисову кашу з гарбузом, охолодіть її та додайте до неї попередньо збите з цукром яйце та трохи вершкового масла. Викладіть кашу у форму та запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.


Яблучно-морквяні котлети


Вам знадобиться:

  • 1 морква середнього розміру;
  • ½ яблука;
  • 2 ст. л. молока;
  • 1 ч. л. манної крупи;
  • 1-2 ч. л. борошна;
  • ½ яйця;
  • 1 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

Наріжте соломкою моркву, після чого тушкуйте її в молоці на слабому вогні. Тим часом очистіть яблуко та наріжте його соломкою. Додайте до моркви і тушкуйте ще 5-10 хвилин. Всипте в каструлю манку і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Зніміть масу з вогню і трохи остудіть. Додайте яйце, цукор за смаком и сформуйте котлети. Обваляйте котлетки в борошні та обсмажте до золотистої скоринки.


Читайте також: Топ-10 продуктів, які допоможуть зняти стрес.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук