Секрети вибору дитячого матраца


Опубліковано 25 Листопад 2022 о 19:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Секрети вибору дитячого матраца


Секрети вибору дитячого матраца

Photo: svit-matrasiv.com.ua


Поява дитини в сім'ї завжди радісна подія, яка в той же час передбачає вирішення величезної кількості різних завдань. І одне з них, це вибір матраца. Дитячі матраци в Києві та в інших містах України представлені в широкому асортименті, тому підібрати оптимальний для себе варіант не складе особливих труднощів.


Чим відрізняється вибір дитячої моделі від дорослої?


На перший погляд, здається, що дитячі моделі матраців від дорослих відрізняються лише розмірами. Але це зовсім не так. Якщо для дорослого підійде матрац середньої жорсткості (якщо інше не призначено ортопедом), то дітям краще вибирати жорсткі моделі. Це сприяє нормальному розвитку опорно-рухового апарату.


Додаткові деталі


Щоб продовжити експлуатаційний термін дитячого матраца, варто купувати виріб разом із спеціальним чохлом. Це дозволить тримати його у максимальній чистоті. А ще захищає дитину від будь-яких можливих ушкоджень. Оптимально, щоб чохол був виготовлений із натуральних матеріалів, щоб не провокувати появи алергії у малюка. Часто дитячі матраци та чохли додатково обробляють спеціальними актебаріальними речовинами.


Чому важливо для дитини купувати саме дитячий матрац?


Матрац для дитячого ліжечка - одна з важливих та відповідальних покупок. Якщо стоїть завдання заощадити на якості однієї із дитячих покупок, то на матраці точно не варто.

У такому ранньому віці скелет дитини дуже тендітний, важливо створити такі умови, щоб він правильно формувався і не був порушений. У шкільному віці важливо стежити за правильним формуванням постави. Дитина дуже багато часу проводить уві сні. У цей період її організм не лише відпочиває, а й відбувається формування хребта та внутрішніх органів відповідно. Тому матрац обов'язково має бути зручним, щоб уникнути болю в суглобах та сприяти нормальному формуванню постави та інше.


Підбір матраца з урахуванням віку


tjqsJYPa4RdUIqR6ObvhoEQhL5p3z9j4LNQiVRL6LlYgLtn2aLo52al_2lrJ4wlk0BiAYeXRiS4r4FFVaXlWWE51mkhcMnxu-OyRDTDYauTsnPljLyDcrfKKO3e-95mDlMA8qjI2KmfskvdlxewORJ_BkaYm7KIg541E3yi7yfp1hzUT5UicKhSLtmsN7Q

Photo: svit-matrasiv.com.ua


Щоб ліжко було зручним для дитини, важливо враховувати вік та потреби малюка в цей період:

  • для новонароджених та дітей до 3-х років – безпружинні матраци з натуральними наповнювачами;
  • дітям віком від 3 до 7 років необхідно купувати матраци середньої жорсткості.
  • для школяра оптимальним варіантом буде двосторонній ортопедичний матрац.


Таким чином, при купівлі цього виробу завжди потрібно орієнтуватися на вік дитини. Жорсткість визначається його типом - пружинний чи безпружинний. Пружинні моделі знайомі більшості покупців. На ринку вже давно, тому про їхні переваги та недоліки багатьом відомо. Такі матраци коштують дешевше, але можуть після тривалої експлуатації почати скрипіти. Загалом матраци з пружинами доведеться міняти частіше, ніж з наповнювачем. Тоді як безпружинні варто вибирати, залежно від необхідного ступеня жорсткості. Кокосова койра найжорсткіша, а за потреби м'якої моделі - краще вибирати моделі з піною.


Купівля матраца для дитини - це вибір на користь хорошого здоров'я, тому важливо перед покупкою врахувати якнайбільше деталей.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук