Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома


Опубліковано 05 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома


Квести для дітей: влаштовуємо свято вдома

Photo: Freepik


Як влаштувати дитині таке свято, щоб воно було за межами поїсти-попити? Як зробити так, щоб дитині було весело, цікаво, а сама вона запам’ятала це на довгі роки? Подаруйте дітям пригоду і влаштуйте квест.

«Діти в місті» допоможуть вам з нескладними та цікавими іграми-завданнями для дитячих свят. Адже попереду Миколай, Різдво і Новий Рік, а у декого, ще й дні народження.


Про квести


Квести – це веселі пригоди, які можна проводити навіть вдома у квартирі або на подвір’ї. Суть квестів в тому, що діти в ігровій формі виконують різні завдання або грають в ігри, і отримують за це винагороду. Щоб квест був більш захопливим, можна зробити його тематичним – новорічним, піратським, коміксним або будь-яким ще.


Загалом, як влаштувати квест, ми писали в цій статті.


Проте, якщо у вас немає часу на організацію, ви можете звернутися до компаній, які влаштовують дитячі свята. А тепер, нумо до ігор та завдань.


Канатохідці


Звичайно, дуже класно, коли є міцний канат і подвір’я, де навколо дерев можна міцненько його обв’язати, і вчитися по ньому ходити. Але, по-перше, не у всіх є подвір’я, по-друге, прийшла зима, і стрибати над сніго-калюжами не те ж саме, що над мʼякенькою травою. То як влаштувати Канатохідця у квартирі?

Візьміть будь-яку мотузку, і просто покладіть її на підлогу. Далі діти мають по ній пройтися. Якщо це для них занадто легко, тоді зробіть з мотузки змійку, додайте поворотів, викладіть петлю. Хай спробують тепер.

Якщо і це легко, тоді зав’яжіть дітям очі. А останній рівень складності – це зав’язати дитині очі, а потім змінити положення каната, щоб дитина стопами намацувала, куди їй йти.


Проклята вода



Photo: Freepik


Готуємо дітям прокляту воду чорного кольору. У пляшку води додаємо трохи менше чайної ложки крохмалю і стільки ж йоду. Так вода стане брудною-брудною.

Для того, щоб очистити воду, знадобиться чарівне зілля – ампула тіосульфату натрію (продається в кожній аптеці). Просто вилийте зілля у прокляту воду, і вона знову стане звичайною водою.


Стаканчик-понг


Гравці діляться на дві команди. Знадобляться стаканчики з напоями, стіл та кулька для пінг понгу. По два боки столу ставляться стаканчики з напоями (не повні). Гравець кидає м’ячик об стіл, м’ячик відскакує і після цього має потрапити у стаканчик суперника. Суперник випиває напій, і прибирає стаканчик.

Перемагає та команда, у якої більше стаканчиків лишиться на столі.


Квадрат пам’яті



Photo: Freepik


Потрібно розташувати на підлозі невеликий квадрат 3х3 секції. Його можна намалювати на великому аркуші або зробити таку сітку з мотузочок.

У кожну секцію кладемо по одному предмету – іграшку, посуд, канцелярію тощо. Діти дивляться і запам’ятовують. Ведучий може сфотографувати цей набір, а потім все перемішує. Дітям потрібно розкласти предмети у ті ж самі секції. Коли все готово, звіряємо з фото.

Щоб ускладнити завдання, можна зробити сітку 5х5 або 10х10.


Піратський коктейль


Для цього квесту знадобляться сиропи з різними смаками. У стакан води додаємо по столовій ложці сиропів різних смаків. А потім треба придумати назву такому напою – Кокосова Борода, Тропічний Гак, Одноногий Кисляк. Діти сміятимуться і коли готуватимуть, і коли придумуватимуть назву.

Коли коктейлі готові, гравцям треба скуштувати коктейль іншої команди, і вгадати інгредієнти.


Пошуки Санти


Можна заховати по кімнаті атрибути костюма Санти – бороду, шапку, мішок. А потім загадувати дітям загадки-натяки, де ця річ може бути. Наприклад, сказати, мовляв, Санта дивився у вікно, чи на місці його олені. Так діти мають здогадатися, що річ захована за шторами.

Коли діти знайдуть усі речі, спакуйте у мішок, щоб повернути їх Санті. Можна разом написати Санті листа і привітати його зі святами. Якщо в кінці свята Санта завітає до дітей, то він має їм подякувати, що знайшли та повернули його речі.


Зверніть увагу на наш готовий сценарій для квесту за мотивами Гаррі Поттера.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук