Навіщо грати у настільні ігри всією родиною?


Опубліковано 27 Грудень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Навіщо грати у настільні ігри всією родиною?


Навіщо грати у настільні ігри всією родиною?

Photo: bi.ua


У настільні ігри грають різними компаніями – приятельськими, дружніми і навіть сімейними. У сім'ї настільна гра – не просто розвага, а ще й користь, особливо для дитини. У чому ж полягають переваги від спільних ігор в «настілки»?


7 плюсів сімейний настільних ігор


Не має значення, велика сім'я чи маленька – граючи в настільні ігри для сім’ї, кожен почерпне щось корисне, особливо діти.


№1. Правило черговості

Навіть у найпростішій грі потрібно дотримуватися правил і ходити по черзі. Тому діти навчаються терпінню у грі, а ця навичка знадобиться їм у подальшому житті.

№2. Математичні навички

У багатьох іграх треба рахувати – крапки на кубиках чи бали. Діти вчаться робити прості математичні дії в умі, що особливо корисно для дошкільнят. Є настільні ігри, які повністю цілеспрямовані на розвиток у дітей математичних навичок.

№3. Вміння приймати поразку

У грі завжди є переможці та переможені. Дітям важко даються поразки, тому їм потрібно навчитися цій навичці, бажано у родинному колі. Покажіть чаду власним прикладом, що поразка – не трагедія, адже краще порадіти за перемогу суперника, а задоволення можна отримати і від процесу гри, а не тільки від її підсумків.

№4. Можливість відчути себе успішним

Коли дитина виявляє в іграх свої найкращі якості, дуже важливо підтримати та похвалити малечу. Це допоможе адекватно оцінювати власні здібності та таланти – у таких іграх народжується правильна самооцінка.

№5. Навички стратегічного мислення

Складні ігри змушують думати не лише про поточний хід, а й далеко наперед. В іграх-стратегіях дитина навчиться вгадувати майбутні ходи суперників та планувати власні. Планування стане тою навичкою, яка обов'язково допоможе досягти успіху в навчанні та дорослому житті.

№6. Вміння обирати

Нерідко гра вимагає ухвалити непросте рішення. Для цього дитині потрібно зважити всі плюси та мінуси свого вибору, відсіяти неважливі критерії та прийняти власне рішення без будь-якої допомоги.

№7. Командна робота

Пригодницькі настільні ігри часто передбачають роботу в команді, коли учасники грають не один проти одного, а борються одразу проти всієї гри. Це ігри без духу суперництва, але вони корисні тим, що поєднують усіх гравців заради однієї мети.

Але, мабуть, найголовніша перевага сімейного проведення часу за «настілками» у спілкуванні на рівних. Батьки на якийсь час втрачають роль критиків, а діти припиняють «оборонятися» і гра протікає в невимушеній обстановці.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук