Якою має бути перша коляска малюка


Опубліковано 22 Лютий 2023 о 16:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Якою має бути перша коляска малюка


Якою має бути перша коляска малюка

Photo: freepik.com.ua


Від якості та комфорту першого візочка залежить настрій, зручність під час прогулянок та здоров‘я новонародженого. Він має бути зручним і для батьків. Наявність додаткових місць для речей та напоїв, довжина ручки, вага ― важливі параметри, на які треба звертати увагу.


Різновиди візочків


Коляски розрізняють залежно від кількості дітей, їхнього віку та регулярності подорожей родини. Врахування цих критеріїв допоможе вибрати оптимальний варіант. Різновиди колясок:

  • Люлька ― підходить для малюків до пів року. Звертайте увагу на висоту посадки: від неї залежить комфорт користування, можливість подати іграшку чи поправити ковдру.
  • Для прогулянок ― оптимальний варіант для дітей, які вже підросли та можуть змінювати горизонтальне положення на вертикальне. Здебільшого моделі оснащені чотирма колесами, але є візочки й на 3.
  • Універсальна ― підтримує вертикальне й горизонтальне положення.
  • Трансформер ― верхня її частина є незнімною, а перетворюється із сидіння в ліжечко.
  • Тандем ― підходить батькам, у яких двоє або троє малюків.
Візочок ― це незамінний помічник молодих матусь. Адже якісна та комфортна коляска для дитини забезпечує корисні прогулянки на свіжому повітрі, подорожі на довгу відстань. Вибирати її треба ретельно та лише в перевірених магазинах.


Вимоги до дитячого візка


Під час вибору коляски важливий кожен критерій: виробник, вага, конструкція, сезонність, матеріал, розміри та оснащення. Адже сучасний транспорт для малечі ― це не лише спосіб переміщення, а й наявність додаткових функцій для підвищеного комфорту малечі й батьків. Допоміжні компоненти, про які треба подумати завчасно: сітка від комах, дощовик, сумка.


Сезонність


Якщо початок вашого батьківства припав на осінь або зиму, вам підійде візок утеплений, з капюшоном зі щільної тканини. Високі бортики захистять дитину від дощу чи снігу. Для зручної поїздки снігом чи ожеледицею вибирайте транспорт із великими колесами.


Розмір візка


Дверні отвори квартири, ліфта, під‘їзду мають бути не вужчими, ніж ширина коліс. Якщо ви власник просторого передпокою, візок можна не складати. Визначте його розміри в зібраному вигляді, коли бажаєте транспортувати в багажнику авто.


Кількість коліс


Коляски, оснащені трьома колесами, відрізняються мобільністю та високою поворотністю. Чотириколісний візок вважається надійнішим та стійкішим. Амортизація краща в шин із гуми, але пластикові зручні під час їзди снігом. Вибирайте модель на Allo.ua у Львові, зважаючи на всі критерії, щоб візок був комфортним як для дитини, так і для вас.


Матеріал коляски


Зовнішня поверхня коляски має бути захищеною від промокання, пронизливого вітру та простою в очищенні від бруду. Якісними та надійними для неї вважаються нейлон і поліестер. Матеріал внутрішньої частини візка має бути гіпоалергенним та безпечним для малюка.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук