Правила безпечного користування зволожувачем повітря


Опубліковано 26 Квітень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Правила безпечного користування зволожувачем повітря


Правила безпечного користування зволожувачем повітря

Photo: allo.ua


Від комфортної вологості та температури повітря залежить самопочуття людини. В продажу є чимало пристроїв, які дають змогу створити в помешканні комфортний мікроклімат. До таких девайсів належить зволожувач повітря. Він може бути паровим, ультразвуковим та повітроочисним. Пристрої відрізняються за розмірами та переліком функцій. Проте будь-який тип працює шляхом «сусідства» електромережі та води, тому має чіткі правила безпечної експлуатації. Про головні табу та особливості користування зволожувачами розкажемо в матеріалі.


Техніка безпеки


Найважливіше під час експлуатації — не допускати контакту води з електромережею. Для цього потрібно обмежити кількість подовжувачів та адаптерів, аби було якнайменше з’єднань, що можуть спровокувати пожежу.


Перш ніж купити зволожувач повітря, важливо визначитися з типом обладнання. Наприклад, для кімнати з дітьми краще вибирати охолоджувальний пристрій, що унеможливлює ризик отримати опіки.


Правила обережного користування зволожувачем:

  1. Ставити пристрій на рівну поверхню, щоб запобігти падінню девайса чи розливанню води.
  2. Розміщувати у недоступному для дітей та домашніх тварин місці.
  3. Не доливати воду в резервуар під час роботи обладнання.
  4. Не переносити пристрій, який працює.
  5. Не рекомендується накривати сопло, з якого йде пара, оскільки це може призвести до накопичення конденсату, який осідатиме на контактах.
  6. Не доливати в резервуар з водою ефірну олію та ароматизатори. Для цього є окремі резервуари у пристроях, що мають таку функцію. Вибрати зволожувач з потрібним набором опцій легко в магазині Алло.
  7. Встановлювати прилад на відстані не ближче ніж за 2 метри до ліжка та на висоті щонайменше 0,5-1 метра від землі.

Перед вмиканням зволожувача потрібно впевнитися, що в резервуарі є достатньо води, а всі контакти — цілісні. Також рекомендовано міняти наповнення ємності щодня, аби запобігти бактеріальному забрудненню рідини та випарів.


Важливі нюанси експлуатації


Крім стандартних правил техніки безпеки, виробники дають конкретні рекомендації щодо користування зволожувачами. Дотримуючись низки порад, можна продовжити термін служби приладу та отримувати від користування максимум користі. Важливо:

  1. Наливати у пристрій бутильовану або дистильовану воду. Це знижує ризик забити фільтр осадом від випарів. Також від якості води залежить, чим ви дихатимете.
  2. Додавати аромаолії лише у спеціальні відділення резервуара, і тільки в тому разі, якщо ваш прилад має таку функцію.
  3. Вимикати зволожувач на ніч, якщо в ньому не передбачена опція самовимкнення.

Потрібно постійно стежити за чистотою фільтра, щоб уникнути неприємних запахів чи незвичайного кольору пари. Більше подробиць щодо експлуатації зволожувача можна прочитати в інструкції до приладу. Кожен виробник дає свої рекомендації, які гарантують тривалий термін роботи конкретної моделі зволожувача за належних умов використання.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук