Усе неоднозначно: чому не варто брати ноутбук із великим акумулятором


Опубліковано 27 Липень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Усе неоднозначно: чому не варто брати ноутбук із великим акумулятором


Усе неоднозначно: чому не варто брати ноутбук із великим акумулятором

Photo: allo.ua


Багато користувачів вважають, що чим більша місткість акумулятора у ноутбука, тим краще. Але це не завжди так. Існує багато факторів, які впливають на те, як довго ваш ноутбук працюватиме без підзарядки. Тому іноді, вибір ноутбука зі значною батареєю може виявитися невиправданим. Розповідаємо, чому варто вибрати модель з невеликою батареєю, і чому це буде раціональним вибором. 


Легкість і зручність транспортування


Один з очевидних мінусів ноутбуків з великим акумулятором - це їхня вага та розмір. Щоб збільшити місткість, виробники повинні збільшувати розмір корпусу. Це робить ноутбук важким і громіздким, що незручно для перенесення і зберігання. 

Якщо ви часто подорожуєте або працюєте в різних місцях, вам краще вибрати ноутбук з маленьким акумулятором, який буде легшим і компактнішим.


Наприклад, багато хто воліє купити HP Pavilion 15 з батареєю на 41 Втг. Ноутбук важить 1,75 кг, не створює зайвого дискомфорту під час носіння і не займає багато місця в сумці або рюкзаку.


Можливість заряджатися від повербанка


Ще один аспект, якого позбавлений гаджет зі значною батареєю - здатність підзарядитися в дорозі. Не всі повербанки підтримують високу потужність заряду, яка потрібна для великих акумуляторів. А якщо ви під'єднаєте ноутбук до "слабкого" повербанка, він заряджатиме гаджет дуже повільно або взагалі не почне віддавати заряд. Крім того, при такому способі зарядки буде нижчий ККД, тобто втрати енергії стануть вищими. 

Зате асортимент повербанків, якими можна заряджати ноутбук з маленьким акумулятором, набагато ширший, а сам гаджет буде заповнювати енергію швидше й ефективніше. Так ви зможете продовжити час роботи вашого пристрою без доступу до розетки.


Енергоефективність пристроїв важливіша


Але найголовніше, що потрібно розуміти під час вибору ноутбука з великим акумулятором, - місткість батареї перестала бути єдиним фактором, що визначає автономність пристрою. Насправді важливішою характеристикою вважається те, як ноутбук витрачає енергію. 

Енергоефективність залежить від багатьох компонентів: процесора, відеокарти, оперативної пам'яті, твердотілового накопичувача, розміру та роздільної здатності екрана. Якщо ваш ноутбук оснастили компонентами, які споживають багато енергії, навіть великий акумулятор не врятує вас від частого заряджання. 

З іншого боку, оптимізовані складники може забезпечити енергією і невелика батарея. Тому, перш ніж дивитися на місткість батареї, подивіться на енергоефективність пристрою.


Маленький акумулятор - ідеальний у конкретних сценаріях


Якщо ви потребуєте легкого і компактного пристрою з можливістю легко зарядитися від повербанка або розетки, і який має хорошу енергоефективність, вам не варто витрачати час на пошук пристрою зі значною батареєю. Краще звернути увагу на інші аспекти, а великий акумулятор не завжди "йде на користь" гаджету. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук