Гіроборд: три важливі аспекти, які потрібно знати перед покупкою


Опубліковано 25 Вересень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Гіроборд: три важливі аспекти, які потрібно знати перед покупкою


Гіроборд: три важливі аспекти, які потрібно знати перед покупкою

Photo: allo.ua


Ховерборди стрімко набирають популярності. Ці високотехнологічні пристрої дають змогу переміщатися на короткі відстані швидко, економічно та без заторів. Однак, перш ніж купити гаджет, варто врахувати кілька ключових моментів.


Прохідність 


Це здатність гіроборда долати різні перешкоди та нерівності на дорозі. Вона залежить від трьох чинників: 

  1. Діаметр коліс. Чим він більше, тим легше гіроборд справляється з високими бордюрами, камінням, піском і травою. Зазвичай становить від 6 до 10 дюймів.
  2. Кліренс. Висота гіроборда над землею. Коливається в межах від 3 до 10 см. Максимальне значення знижує ймовірність зачепитися за якусь перешкоду або пошкодити корпус.
  3. Амортизація. Система згладжування ударів і вібрації під час їзди нерівною поверхнею. Може бути вбудована в колеса або корпус і підвищує комфорт та безпеку їзди.

Якщо ви плануєте їздити різними типами місцевості, то вибирайте модель з великим діаметром коліс (8–10 дюймів), високим кліренсом (7–10 см) і хорошою амортизацією.


Для поїздок виключно по рівних і твердих покриттях, то можна замовити гіроборд в ALLO з діаметром шин 6–8 дюймів, відстанню до землі в 3-*5 см і без амортизації.


Швидкість 


Цей параметр визначає, наскільки швидко можна їздити на електротранспорті. На нього впливають два фактори: 

  1. Потужність двигуна — сила, яка приводить у рух колеса гіроборда. Однак продуктивний привід також швидше витрачає заряд. Типове значення в більшості пристроїв становить 250–1000 Вт.
  2. Місткість батареї — кількість енергії, яка може зберігатися і видаватися елементом живлення в пристрої. Звичайний діапазон для балансувальної дошки — від 2000 до 10000 мАг. Що вища місткість, то краща автономність, але значний акумулятор підвищує вагу моделі, що знижує маневреність.

Якщо ви хочете купити гіроборд для розваги або спорту, варто вивчити пропозиції з потужністю 500–1000 Вт і запасом акумулятора 5000–10000 мАг. З пересуваннями містом впорається двигун на 250–500 Вт і батареєю на 2000–5000 мАг. В обох випадках вибирайте варіанти з вузькими колесами та рівним протектором, щоб зменшити площу зіткнення і збільшити швидкість. 


Маневреність і стійкість 


Здатність гіроборда легко і безпечно повертати, гальмувати та утримувати рівновагу залежить від системи балансування. Це комплекс електронних пристроїв, які підтримують вертикальне положення гіроборда під час їзди. 

Вона складається з гіроскопа, акселерометра і контролера. Перший визначає кут нахилу, другий — напрямок руху, а третій обмежує швидкість на поворотах. Обов'язково розгляньте огляди на моделі, щоб підібрати оптимальний пристрій. Дотримуючись цих простих порад, ви точно знайдете свій ідеальний ховерборд для активного відпочинку!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук