Унікальні смаки: найцікавіші рецепти українського борщу
Опубліковано 28 Грудень 2023 о 15:00
Блог Діти в місті Вінниця > Оглядові статті > Унікальні смаки: найцікавіші рецепти українського борщу
Photo: Freepik
Український борщ з його яскравими кольорами та насиченим смаком є кулінарним символом України. Не дарма відомі українці вели за нього справжню битву, яка завершилася перемогою України на міжнародній арені. Нагадаємо, що борщ було внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Варто зазначити, що готують борщ у різних регіонах по-різному.
Сьогодні на допомогу господиням часто приходить заправка Торчин, яка робить смак борщу унікальним.
Ми підготували для вас добірку цікавих та незвичних рецептів борщу, які прийдуться вам до смаку.
Класичний борщ
Інгредієнти:
- 400 гр свинини,
- 4 картоплі,
- 2 буряки,
- 1 морква,
- 3 цибулі,
- 300 гр капусти,
- 2 ст. л. томатної пасти,
- спеції за смаком.
Ключ до міцного особливого смаку борщу полягає в його повільному приготуванні. Спершу необхідно зварити бульйон. Для цього варимо м’ясо на середньому вогні у 1,5-2 літрах води. Не забувайте знімати пінку. Після закипання варимо бульйон на повільному вогні близько 1,5 години.
Для засмажки чистимо та натираємо буряк та моркву, цибулю нарізаємо кубиками. Цибулю та моркву ретельно підсмажуємо на пательні до золотистої скоринки, після чого додаємо буряк. Щоб борщ був по-справжньому червоним, буряк можна збризнути соком лимона. Ще через 5 хвилин можна додавати томатну пасту або заправку для борщу від Торчин. Ще 5 хвилин на пательні і засмажка готова!
Перед тим, як варити борщ, необхідно витягнути м’ясо з бульйону. 5-10 хвилин варимо нашатковану капусту, після чого закидуємо нарізану картоплю. М’ясо нарізаємо кубиками і також повертаємо в борщ разом із засмажкою. Додаємо спеції за смаком і варимо ще 5-7 хвилин.
Обов’язково подавайте цю смакоту зі сметанкою та салом.
Photo: Freepik
Вегетаріанський борщ
Оскільки ця страва готується без м’яса, її основою є засмажка. Саме від її смаку буде залежати смак борщу.
Інгредієнти:
- 500 гр капусти,
- 100 гр буряка,
- 2 моркви,
- 2 цибулі,
- 200 гр картоплі,
- 1 болгарський перець,
- зелень за смаком.
Чудовий варіант для тих, хто веде вегетаріанський спосіб життя. Готується борщ майже так само, тільки у воду одразу кидається варитися капуста та картопля. Свіжий болгарський перець можна відправити в засмажку, або кинути варитися під кінець приготування страви.
Борщ з ковбасками
Інгредієнти:
- 4-5 шт ковбасок,
- 4 картоплі,
- ½ качана капусти,
- заправка Торчин.
Дуже наваристий борщ за рахунок єгерських ковбасок. Крім того, цей борщ готується набагато швидше завдяки вже готовій заправці. Спочатку відварюємо картоплю, після чого додаємо до бульйону капусту і ковбаски. Варимо ще 4 хвилини і додаємо заправку. Даємо борщу поваритися ще пару хвилин і можемо подавати до столу. Швидко, правда ж?
Український борщ має безліч різноманітних рецептів, кожен з яких має свою родзинку. Діліться вашим улюбленим рецептом у коментарях.