5 порад з вибору прогулянкової коляски


Опубліковано 26 Лютий 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  5 порад з вибору прогулянкової коляски


5 порад з вибору прогулянкової коляски

Photo: allo.ua


Коли дитина підростає і вже впевнено сідає в люльці, приходить час пересаджувати його в коляску. Зручна та маневрова, вона дозволяє малюкові насолодитися навколишніми пейзажами, а батькам — спостерігати за дитиною під час прогулянки. Спинка в подібних моделях зазвичай регулюється, тому малюк може спати, нагулявшись вдосталь, не підводячись з місця. У статті розберемо, якою має бути коляска для прогулянок та на що звернути увагу під час вибору. 


Тип конструкції


Можна виділити два основні варіанти: коляска-тростина і коляска-книжка:

  1. Тростина відрізняється мінімальною вагою, компактністю і простотою конструкції. Фактично це каркас із металу або пластику, обтягнутий тканиною. У складеному вигляді коляска нагадує парасольку або тростину, що пояснює назву. Це полегшений варіант для прогулянок сухими та рівними дорогами. Тростину зручно брати із собою в подорожі, возити в ній дитину по магазину.
  2. Книга збирається завширшки. Відрізняється багатою комплектацією: зручне сидіння з м'якою оббивкою, захисний козирок, механізм сидіння, що складається, чохол для ніг, протимоскітна сітка тощо. Це повноцінні, надійні дитячі коляски з хорошою амортизацією та високими колесами, які здатні подолати навіть сніг, сльоту, калюжі та підходять для цілорічної експлуатації.

 

Матеріал коліс

 

Серед популярних варіантів:

  1. спінена гума з хорошими властивостями амортизації;
  2. литі варіанти, що відрізняються довговічністю та зносостійкістю;
  3. колеса з поліуретану з високою прохідністю.

 

Якщо колеса можуть повертатись, це стане додатковою перевагою.

 

Матеріал оббивки


Хороший візок виготовляється з використанням зносостійких матеріалів, які не бояться несприятливих погодних умов, а також не рвуться і не деформуються в процесі експлуатації. Переконайтеся, що щільна тканина надійно захистить малюка від снігу та поривів крижаного вітру. Також важливо вивчити сидіння: воно має бути в міру м'яким, з підтримувальним ефектом спинки і бортиками з приємного на дотик матеріалу. Плюсом є можливість знімати частини оббивки для хімчистки або прання в машині.


Комплектація та особливості конструкції


Виробники часто включають у комплектацію дитячого транспорту кошик для іграшок, сумку для мам, накидку-дощовик та інші корисні дрібниці. Їхня наявність стане однозначним плюсом. Ще один момент — ремені безпеки. В ідеалі вони повинні бути п'ятиточковими, легко застібатися та не тиснути малюку. Плюсом стане перекидна ручка, що дозволяє повертати сидіння з малюком обличчям або спиною до мами. Ще одна корисність — ручне гальмо, необхідне в небезпечних ситуаціях.


Дизайн


Зрештою, не можна оминути увагою зовнішній вигляд коляски. Вона повинна подобатися батькам та малюку. Зрозуміло, темні відтінки більш невибагливі у догляді: купувати білу коляску взимку вкрай нерозумно. В іншому слід відштовхуватися лише від власних побажань.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук