Як правильно вибрати дитячу постільну білизну


Опубліковано 21 Березень 2024 о 18:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Лайфхаки для батьків >  Як правильно вибрати дитячу постільну білизну


Як правильно вибрати дитячу постільну білизну

Photo: podushka.com.ua. Постільна білизна в ліжечко Hobby


При створенні умов для комфортного сну дитини слід враховувати різні моменти – освітлення, кольорову гаму зони відпочинку, зручність ліжка.


Витративши час та сили на все це, батьки нерідко забувають, що не менш важливу роль відіграє дитяча постільна білизна.


Адже вона відповідає не тільки за комфорт малюка, а і його здоров’я. Давайте розберемося, на що слід звернути увагу, обираючи домашній текстиль у дитячу кімнату. 



Якість тканини та швів


Важливою складовою повноцінного відпочинку є якісна тканина. Слід віддавати перевагу натуральному матеріалу з гарними показниками гігроскопічності та міцності. Найбільш популярною є бавовна. З неї шиють різноманітні комплекти постільної білизни, які відрізняються щільністю, фактурою та іншими показниками. Наприклад, для немовлят ідеально підійде сатин або фланель. А для діток старшого віку можна охопити більше варіантів, включивши до списку набори з бязі, ранфорсу, льону. Вони добре переносять багаторазове прання, залишаючись приємними на дотик та створюючи оптимальний мікроклімат для комфортного сну. 

Слід приділити увагу якості рядків, що є запорукою довговічності постільної білизни. Відповідальні виробники обов’язково використовують подвійний білизняний шов. Він надає виробам не тільки красивий зовнішній вигляд, а й робить їх більш міцними. 



Photo: podushka.com.ua. Комплект дитячої постільної білизни SoundSleep

Розмір


Важливою вимогою до дитячої постільної білизни є відповідність габаритам спального місця. Це допоможе уникнути появи складок, збирання чи сповзання речей під час відпочинку. Тому завжди дивіться розмір елементів комплекту на упаковці. Також сумлінні постачальники домашнього текстилю, що пропонують продукцію онлайн, обов’язково вказують необхідну інформацію в описі товару, як от магазин “Подушка” у Києві. Це дуже зручно.   


Тип застібки


Безпека дитина – це пріоритетне питання. Для немовлят кращим варіантом стануть речі для сну, які мають виріз збоку. Це дозволяє легко змінювати білизну та унеможливлює випадкове розстібання застібки. Для дітей старшого віку підходять постільні речі з ґудзиками, липучками та блискавками. 



Photo: podushka.com.ua. Постільна білизна для дитячого ліжечка Selena


Забарвлення білизни


Правильно підібрана колірна гама речей для сну створює у кімнаті атмосферу гармонії та затишку, а також налаштовує на потрібний лад. У цьому питанні слід керуватися віком дитини. Для найменших рекомендується вибирати однотонну постільну білизну у спокійних тонах. Старші діти будуть у захваті від яскравих комплектів з принтами. 

В принципі, вибір дитячої постільної білизни мало чим відрізняється від дорослих покупок. Але, якщо в останньому випадку можна “пропустити” якийсь пункт, то комплекти для дитини цього не допускають. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук