Вибір блока живлення для ноутбука. Це не складно!


Опубліковано 09 Квітень 2024 о 18:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Оглядові статті >  Вибір блока живлення для ноутбука. Це не складно!


Вибір блока живлення для ноутбука. Це не складно!

Photo: aks.ua



Блок живлення - це мережевий пристрій, призначений для живлення ноутбука і зарядки його акумулятора. Як правило, побудовані вони на імпульсних перетворювачах живлення, завдяки чому мають невеликі габарити і вагу. Нерідким явищем стає вихід з ладу рідного зарядного пристрою ноутбука, пов'язане з поломкою електронних комплектуючих або обриву ланцюгів живлення. Найчастіше відновлення постраждалого блоку живлення не є рентабельним заняттям і простіше купити новий.


Для лептопiв Acer зарядку шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/acer


Варіанти пошуку нового блока живлення


Вибір зарядного пристрою за параметрами

Правильний вибір можна зробити, спираючись на технічні характеристики оригінального СЗП.

  • Напруга - необхідний параметр для коректної роботи лептопа (В);
  • Сила струму - максимальне значення струму, яке може видати блок під час максимальних навантажень (А);
  • Потужність - максимальна кількість енергії, яку може віддати імпульсний блок живлення за одиницю часу;
  • Конфігурація роз'єму підключення для кожної моделі ноутбука різна і повинна бути повністю ідентична оригінальній.


Ознайомитися з вихідними значеннями можна на спеціальній етикетці, встановленій на корпусі рідного блока живлення. Нас цікавлять тільки ті значення, на чолі яких стоїть напис Output, тобто вихідні параметри. Ті самі значення можна дізнатися в характеристиках самого ноутбука в графі Input або вхідні параметри. Параметри самого штекера можна зняти завдяки вимірювальним приладам у вигляді лінійки або штангенциркуля, для нас важливий зовнішній і внутрішній діаметри роз'єму.


Пошук за заданими характеристиками можна виконати на сайті інтернет-магазину. Залежно від необхідних значень, встановлюємо відповідні фільтри в цьому каталозі https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/ і в результатах пошуку спостерігаємо відповідні варіанти блоків живлення для ноутбука.


На вибір стануть доступні як оригінальні моделі, так і універсальні пристрої від топових виробників.


Пошук блоку живлення за моделлю ноутбука

Вважається найпростішим способом підбору зарядки для портативного ПК. Щоб здійснити пошук зарядки Samsung за посиланням https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/samsung, достатньо у відповідному вікні вказати марку і модель ноутбука. Результатом пошуку також стануть оригінальні виконання БЖ і їхні копії. Не варто боятися аналогів, бо під час купівлі в надійного постачальника такі пристрої мають належний рівень якості та гарантію від виробника, але зате коштують набагато дешевше за оригінальний товар.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук