Де відпочити влітку з дітьми: найпопулярніші напрямки


Опубліковано 15 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Де відпочити влітку з дітьми: найпопулярніші напрямки


Де відпочити влітку з дітьми: найпопулярніші напрямки

Photo: Freepik


Літо – найочікуваніший сезон не лише для дітей, але і для батьків. У сонячну пору року прокидається особливо сильне бажання не проґавити омріяний відпочинок. Сьогодні велика кількість баз для відпочинку та курортів пропонують різноманітні програми для всієї родини.«Діти в місті» підготували перелік найпопулярніших напрямків для відпочинку з дітьми. Тому, куди б ви не вирішили поїхати цього літа, ви точно знайдете варіант, який припаде Вам до душі.


Читайте також: Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю


Карпатське містечко Яремче


Відпочинок в Яремче – це чудовий варіант для всієї родини. Мальовниче містечко серед українських гір, у якому кожен знайде різноманітні можливості для відпочинку та розваг. Серед місць, які будуть цікавими як дорослим, так і дітям, зверніть увагу на:

  • Національний природний парк "Сколівські Бескиди". Тут для мандрів прокладено 146 км туристичних шляхів, підготовлено 27 природних джерел мінеральної води. Тут зростає 40 видів рослин та водиться 63 види тварин, що занесені до Червоної книги України.
  • Водоспад Пробій у центрі Яремче. Він є головною «візитною карткою» міста. Каскадний, повноводний водоспад розташований у самому «серці» міста. Води річки Прут із силою перекочуються кам'яними брилами і спадають вниз з висоти, яка складає 8 метрів.
  • "Готичні складки" або "скеля Слон". У місті Яремче, на висоті 984,5 метри знаходиться гора Маковиця. На задньому схилі гірського масиву протікає водна артерія Карпат – річка Прут. Там же знаходяться стародавні Готичні складки, або як їх ще називають «скеля Слон».
  • Парк-музей «Карпати в мініатюрі». Він розташований на березі гірської річки Жонка в оточенні мальовничого Карпатського національного природного парку. У парку можна побачити унікальні крихітні макети архітектурних пам’яток культури – церкви, монастирі, а також точно відтворені природні об’єкти, якими славиться Яремче.
  • Сувенірний ринок.



Video: Yevhen Pavelchuk


Зверніть увагу на нашу статтю: Літні табори для дітей в Україні та за кордоном 2024 


Сонячна Болгарія


Відпочинок у Болгарії – дуже розповсюджений вибір серед туристів з усього світу. Доступні ціни, комфортні умови проживання та захоплюючі краєвиди приваблюють шанувальників пляжного відпочинку. Основними курортами в Болгарії є Золоті Піски з дійсно дивовижним золотим пляжем. Цей варіант підійде як парам, так і сім’ям з дітьми. Болгарія відома своїми історичними місцями: Несебр, Велико-Тирново, Пловдив, Софія, Рильський монастир, які зацікавлять як дітей, так і їхніх батьків. А для поціновувачів природи буде цікава запашна Долина троянд.


Колоритна Іспанія



Photo: Freepik


Серед усіх країн, що спеціалізуються на сімейному відпочинку, Іспанія займає передове місце. М'який клімат не передбачає сильної спеки навіть у розпал купального сезону. У курортних районах країни є широкі піщані пляжі, велика кількість аквапарків, атракціонів та інших розваг для дітей.

  • Узбережжя Коста-Дорада. Цей куточок Іспанії є найпопулярнішим серед туристів, оскільки саме тут, у місті Салоу, знаходиться дивовижний парк розваг «Порт Авентура», який часто порівнюють зі славетним «Діснейлендом». Тут також розташований великий аквапарк «Коста Кариби».
  • Узбережжя Коста-дель-Соль. Тихе, ідеальне місце для сімейного відпочинку - місто Естепона. На противагу йому постає сафарі-парк «Сельва Авентура», де можна повеселитися всією родиною. На його території можна зустріти слонів, носорогів, жирафів та інших тварин з усіх континентів.
  • Іспанські острови. Ця країна вразить кожного своєю різноманітністю. Окрім основної материкової частини, на туристів чекають прекрасні острови навколо. Наприклад, острів Майорка, де розташований курорт Алькудиа. Він відмінно підійде для родин із маленькими дітьми, оскільки море тут тепле і неглибоке.


Макарська рив'єра у Хорватії


Макарська Рив'єра – це прекрасний курортний район, який пролягає вузькою береговою лінією вздовж узбережжя Адріатичного моря Хорватії. Він відомий своїми гарними пляжами, чистою водою та розкішними гірськими краєвидами. Його ширина в більшості місць становить лише кілька кілометрів, але охоплює близько 60 кілометрів території навколо, включаючи тихі бухти та химерні села, а місто Макарська знаходиться в його центрі. У ньому є багато можливостей для відпочинку всієї родини. Рив’єру можна досліджувати як пішки, так і на човні чи яхті.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка місць для відпочинку з дітьми за кордоном






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук