Час на себе: жіночі техніки для гармонійного життя


Опубліковано 28 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Час на себе: жіночі техніки для гармонійного життя


Час на себе: жіночі техніки для гармонійного життя

Photo: Freepik


Через суєту повсякденного життя, наповненого справами, рутиною та постійним вирішенням завдань, буває складно знайти час для себе. Особливо складно це робити жінкам з дітьми, адже крім роботи, хатніх справ на них лежить ще й турбота про дитину.

Втім, для підтримки гармонії та рівноваги у житті необхідно знаходити час для себе та присвячувати його відновленню внутрішнього добробуту. «Діти в місті» пропонують вам на вибір декілька технік, які можуть вам сподобатися.


Магія ранку



Photo: Freepik


Відома книжка «Магія ранку» Хел Елрод призвела до появи цілої течії її послідовників. Це люди, які спробували описані в книжці ритуали, і зрозуміли, що такі дії їх наповнюють і допомагають бути щасливішими та більш наповненими.

У чому суть? Хел Елрод наголошує, що найважливіше – це початок дня. Якщо починати його з часу для себе, із задоволення та саморозвитку, то далі день буде насиченим та приємним. Створення ранкових ритуалів та слідування їм може, за словами авторки, задати позитивний тон на весь день. Вона радить присвячувати собі першу годину дня після того, як ви прокинулися. І лише потім приступати до роботи та інших справ.

До ранкових ритуалів можуть входити афірмації, медитації, чаювання, читання тощо.

Цей методі дійсно працює, але підходить не всім. Багатьом, щоб виконувати ці практики, доведеться жертвувати сном і вставати на годину раніше. До цього готові далеко не всі. Але очевидні переваги в цьому методі є.

Детальніше дивіться у відео:



Video: Книжковий Інсайт


Вам може знадобитися наша стаття: Топ-7 порад для втомлених мам


Журнал вдячності


Ця практика дозволяє знаходити позитив у кожному дні та концентруватися на хорошому. Дослідження доводять, що вдячність покращує психічне здоров’я, стосунки та загальне відчуття щастя. Ведення щоденнику може здатися чимось несерйозним рівно до того моменту, як ви не спробуєте.

Насправді, це дуже потужна практика, яка здатна змінити життя. Це простий, але гарний спосіб виховувати позитивне мислення. Тому почніть щодня приділяти декілька хвилин тому, щоб написати три речі, за які ви вдячні сьогодні. Це можуть бути як прості речі на кшталт смачної їжі або ж більш глобальні речі, такі як здоров’я близьких.


Усвідомлені перерви



Photo: Freepik


Для гармонії будь-якій людині потрібні перерви. Перерви від роботи, від обов’язків та рутинних справ. Такі перерви допомагають запобігти вигоранню, адже дозволяють зробити паузу, відновити сили та повернутися до завдань із новою енергією.


Перерви для гармонійного життя:

  • вправи на дихання, медитація,
  • спорт, розтяжка,
  • прогулянки на природі.

Також важливою і значущою перервою в житті сучасної людини має бути цифрова перерва. Цифровий детокс вкрай важливий для відновлення сил та гармонії. Ви можете практикувати його зараз, коли в Україні періодично вимикають світло. Дайте очам і розуму відпочити, використовуйте цей час, щоб зайнятися справами, які приносять радість і розслаблення.


Метод «Атомні звички»


Ще один метод покращення життя, який став популярний завдяки книжці. Джеймс Клір у своїй книзі розповідає про важливість маленьких змін, які здатні привести будь-яку людину до значних результатів. Цей метод підійде всім, хто мріє про зміни, однак ніяк не може взятися до роботи над собою.

Про основні принципи «Атомних звичок» можете подивитися у відео:



Video: кіп ґоінґ


Читайте також: Додатки для турботи про психічне здоров’я






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук