Новини освіти: уроки щастя, англійська з нуля та гранти на навчання


Опубліковано 17 Вересень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Вінниця >  Новини освіти: уроки щастя, англійська з нуля та гранти на навчання


Новини освіти: уроки щастя, англійська з нуля та гранти на навчання

Photo: Freepik


У 2024 році в українських школах з’явилося доволі багато новацій, які впливатимуть на навчальний процес. Це і нові дисципліни, і нові освітні можливості для дітей та молоді. «Діти в місті» зібрали найважливіші новини, які вас можуть зацікавити.


Гранти на навчання


Відтепер студенти-контрактники можуть претендувати на часткову компенсацію витрат на навчання лише подавши заявку у застосунку «Дія». Наразі гранти доступні студентам медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування. На допомогу від держави можуть розраховувати діти, які гарно склали НМТ.

  • Більше 150 балів — грант 15 000 грн,
  • Більше 170 балів — грант 25 000 грн.

Щоб залишити заявку на грант, необхідно знайти в документах Дії «Сертифікат на навчання» та активувати грант підписом до 5 листопада.


Детальніше про умови надання допомоги читайте за посиланням.


Уроки щастя



Photo: Freepik


З вересня 2024 року учні 1 класу вивчатимуть нову дисципліну під цікавою назвою «Урок щастя». Це курс із соціально-емоційного навчання, який викладатиметься для дошкільнят та учнів 1–7 класів. На цих уроках дітей навчатимуть турбуватися про ментальне здоров’я та добробут близьких. Зазначається, що цей курс буде інтегрований в інші дисципліни.


Читайте також: Апробація підручників, «Захист України», нове оцінювання учнів та інші новини освіти


Англійська для вихователів


В рамках національної програми Future Perfect, яка спрямована на популяризацію англійської мови, в Україні запускають безоплатний онлайн-курс з вивчення англійської мови для вихователів садочків.

Навчання стартує 1 листопада 2024 року.


Реєстрація доступна до 18 жовтня за посиланням.


Застосунок «Мрія»



Photo: Freepik


Вже у вересні планується запуск додатку для школярів «Мрія». Застосунок почнуть тестувати в 40 закладах освіти. Відтепер в телефоні дітям буде доступний цифровий освітній документ Мрія-ID, бібліотека контенту, план дня тощо.

Додаток буде корисним інструментом для вчителів, які матимуть змогу виставляти оцінки, відмічати відвідування учнями школи та додавати домашні завдання. Батьки також матимуть доступ до застосунку.


Мобільна гра «Рятівничок»


В ДСНС презентували мобільну гру для дітей «Рятівничок», покликану навчати дітей правилам пожежної безпеки. Це перший подібний проєкт в Україні, який з’явився завдяки співпраці ДСНС, ігрової студії FUGAS, геймдев студії ZAGRAVA та Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій.

Гра розрахована на дітей 6-12 років. В ній заховані найважливіші правила пожежної безпеки, а також алгоритм дій під час надзвичайних ситуацій.


Завантажити гру можна на платформах IOS та Android.


Офіцери безпеки


Ще на початку 2024 року в школах у прикордонних та прифронтових областях почали з’являтися офіцери безпеки. Планується, що до кінця року такі фахівці працюватимуть у 2 тисячах закладах освіти. Відомо, що набором фахівців замається Нацполіція.

Планується, що за кожною школою буде закріплений офіцер безпеки, який слідкуватиме за безпекою учнів. Крім контролю пропускного режиму, на цю людину покладатиметься національно-патріотичне виховання та профілактичні бесіди з учнями щодо булінгу та кібербезпеки.

Зазначається, що в школах почнуть діяти металодетектори та рамки безпеки, а у офіцерів будуть бодікамери для фіксації всього, що відбувається протягом дня.


Вам може сподобатися наша стаття: Програма допомоги для першачків та національний кешбек: як українцям заощадити






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук